Autonieuws

Toyota C-HR (Hybrid): uitdagende looks

Uitdagend, dat is de vormgeving van de Toyota C-HR. Nadat Nissan al eerder indruk maakte met de Juke weet hun landgenoot Toyota dat nu ook met de C-HR te doen. En als we de Japanners mogen geloven is niet alleen zijn uiterlijk uitdagend.

Toyota gooit het de laatste jaren meer en meer over een andere boeg. Het is de (nieuwe) visie van topman Akio Toyoda om veel meer emotie aan hun producten toe te voegen. Als we de verhalen mogen geloven heeft het kopstuk van Toyota er zelfs persoonlijk opdracht voor gegeven om de C-HR van een uitdagend uiterlijk te voorzien.

Verborgen portiergrepen
Wie de opdracht ook heeft gegeven, uitdagend is het resultaat beslist. Of het nu de het markante front met de optionele Full-LED lichtunits is, het optisch zwevende dak of de grote spoiler achterop, de C-HR maakt indruk. Waar we wel wat moeite mee hebben zijn de verborgen deurgrepen van de achterportieren. Niet dat we dit principe niet kunnen waarderen, in tegendeel zelfs, maar het oogt wel erg geknutseld.

Sportieve inborst
Voor de C-HR maakte Toyota gebruik van het gloednieuwe TNGA-platform van het merk. Dat staat volgens hen garant voor een lage zitpositie, laag zwaartepunt en een stijf platform. Toyota gelooft zo heilig in de sportieve inborst van haar C-HR dat er zelfs mee geraced gaat worden tijdens de 24 Uur van de Nürburgring.

Benzinemotor én Hybrid
Voorlopig zal de compacte crossover geleverd gaan worden met twee benzinemotoren. De eerste is een 1.2 liter viercilinder welke geholpen door een turbo maximaal 116 pk levert. Het blok is te koppelen aan een handgeschakelde 6-bak of een CVT-automaat. Wordt gekozen voor die laatste dan is er tevens vierwielaandrijving leverbaar.
Daarnaast komt er een C-HR Hybrid. Die maakt gebruik van dezelfde aandrijflijn als de Prius en combineert de krachten van een 1.8 liter viercilinder benzinemotor en een elektromotor tot een totaal van 122 pk.

Prijzen C-HR
Vanaf het einde van 2016 zal de C-HR (Hybrid) bij de dealers staan. De prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Deze Toyota C-HR is Ferrari's en McLarens te snel af

Tuning & styling
> Artikel lezen

Toyota C-HR Hy-Power Concept: krachtiger en persoonlijker

Autonieuws
Toyota C-HR Hy-Power Concept: krachtiger en persoonlijker
> Artikel lezen

Toyota met conceptcar en nieuwe Land Cruiser naar IAA

Autonieuws
Toyota met conceptcar en nieuwe Land Cruiser naar IAA
> Artikel lezen

Toyota C-HR: de GT86 onder de crossovers

Autonieuws
Toyota C-HR: de GT86 onder de crossovers
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.