Autonieuws

Ook Subaru XV als concept

2016 is een bijzonder spannend jaar voor Subaru. Dit is namelijk het jaar waarin de Impreza in een compleet nieuw jasje en voorzien van een compleet nieuwe architectuur de markt zal betreden. Dat Subaru daar veel belang bij heeft blijkt wel uit het feit dat we na de hatchback en de sedan nu ook alvast warm worden gemaakt voor de komst van de XV-versie.

Waar de Impreza vroeger enkel leverbaar was als Sedan, en later stationwagon, daar leveren de Japanners nu drie carrosserievarianten. In ons land heeft de sedan geen glansvolle carrière achter de rug en heeft ook de hatchback geen potten kunnen breken. De XV daarentegen heeft het voor Subaru-maatstaven goed gegaan. Sinds zijn introductie in 2012 werden er bijna 850 verkocht. Ja, we weten ook dat bijvoorbeeld een Nissan Qashqai dat op zijn hoogtepunt per maand deed, maar de Japanners zijn er blij mee.

Kom maar op!
Op de Autosalon van Genève heeft Subaru de voor Europa zeer belangrijke XV in conceptgedaante het podium op gereden. Het geeft ons de kans alvast even aan het model te wennen. Alhoewel, wennen? Het design mag er wat ons betreft zijn. We hopen er vooral op dat de Japanners niet teveel van de scherpe randjes hebben afgeschaafd als we later dit jaar het productiemodel te zien zullen krijgen.

Gerelateerde artikelen

Subaru heeft een geheel nieuwe XV. Echt waar!

Autonieuws
> Artikel lezen

XV Crosstrek Hybrid markeert debuut Subaru-hybride

Autonieuws
XV Crosstrek Hybrid markeert debuut Subaru-hybride
> Artikel lezen

Subaru neemt XV Concept mee naar Genève

Autonieuws
Subaru neemt XV Concept mee naar Genève
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor nieuwe Subaru XV

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.