Autonieuws

Nieuwe Citroën C6 geschetst zoals China het wil

Deze schets doet vermoeden dat Citroën aan een nieuwe C6 werkt. Wie had dat gedacht na de teleurstellende verkopen van de laatste generatie.

De Citroën C6 is al weer eventjes een gemis in Nederlandse verkooplijsten. Wie er één zoekt, zal zich moeten richten op de tweedehands markt, om vervolgens te merken dat de C6 relatief voordelig, zeer ruim en erg comfortabel is. Dat laatste is een understatement, want de karaktervolle Fransoos rijdt op de laatste generatie van het Citroën's fameuze Hydractieve-ophangingssysteem. Dat is inmiddels verdwenen en het ook komt niet meer terug. Maar de Fransen beloven volgend jaar wél met een nieuw 'revolutionair' systeem te komen. Onze nieuwsgierigheid is gewekt.

Zoals de Chinees het wil
Citroën maakte verlies aan elke C6 dat het ooit verkocht. De Fransen hebben daarom absoluut geen plannen om zich opnieuw in dat segment te begeven. Tenminste… bij ons. Maar in China keert de C6 wel terug en die toont de Chinees-Franse alliantie Dongfeng Peugeot-Citroën middels deze schets voor het eerst. Onder de vleugels van Dongfeng leeft de huidige C6 overigens ook voort, maar dat zie je hier niet aan af.

Dit jaar nog
De C6 zal naar verwachting gebouwd worden bovenop het EMP2-platform van de groep en aangedreven worden door 1.8 en 2.0 liter benzinemotoren. Verwacht wordt dat hij nog dit jaar in première gaat.

Gerelateerde artikelen

Speciale Citroën C3, DS4 en C6 in Genève

Autonieuws
Speciale Citroën C3, DS4 en C6 in Genève
> Artikel lezen

Prijzen en uitrusting Citroën C6 bekend

Autonieuws
Prijzen en uitrusting Citroën C6 bekend
> Artikel lezen

Glazen bolwerk: Design-Garage

Lifestyle & design
Glazen bolwerk: Design-Garage
> Artikel lezen

Citroën CXperience doet hunkeren naar nieuwe C6

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.