Autonieuws

Dit is de gefacelifte Alfa Romeo Giulietta

Zes jaar na dato heeft Alfa Romeo de Giulietta van een facelift voorzien. Echt waar! Je moet er een loep bij pakken om de verschillen te ontdekken, maar dat krijg je met tijdloze schoonheden.

De Italianen kunnen echt prachtige auto's tekenen; keer op keer. Een tweede eigenschap van hun ontwerpen is dat ze behoorlijk bestand zijn tegen de tand des tijds. Zo ook de Giulietta die na 6 jaar amper ouderdomsverschijnselen vertoont. Maar dit talent kent een keerzijde en dat is dat een facelift veelal nauwelijks zichtbaar is. Als Alfa Romeo wil je natuurlijk niet te veel aan het design tornen.

Vernieuwingen
Om te ontdekken dat de vernieuwde Giulietta volgens Alfa een nieuwe voorbumper heeft ontvangen moet je dus een kenner zijn. Ook herzien is de grille en voortaan zijn er nieuwe wielsmaken. Achteraan zijn de veranderingen eveneens beperkt. Sterker, enkel de belettering lijkt gewijzigd. Dat is nu zeer strak tegen het sierlijke 'Giulietta' voorheen. Tevens heeft het een ander plekje gekregen, zoals bij de nieuwe Giulia en daarvoor de 159.

Veloce
Binnenin oogt het al net zo vertrouwd, al beweert Alfa wel degelijk nieuwe materialen te hebben toegepast. Verder is het kleurenpalet uitgebreid en kreeg het Uconnect-infotainmentsysteem een update.

Wel een nieuwkomer is de Veloce-uitvoering. Die gaat nadrukkelijk op de sportieve toon met een afwijkende uitstraling middels details in het zwart of carbon-look en een 1.75 liter TBi-motor, goed voor 240 pk en 300 Nm. In zes seconden is het met dit sportmodel naar de 100 km/h accelereren en pieken doet 'ie bij 243 km/h. Rijst wel de vraag: is de gelijk gemotoriseerde Giulietta QV nu van het toneel verdwenen?

TCT voor 1.6-diesel
Motorisch blijft alles bij het oude, al is de 120 pk en 320 Nm sterke 1.6 JTDm-dieselmotor voortaan te koppelen aan een automatische transmissie met dubbele koppeling, bij Alfa TCT geheten. Met deze combi sprint je in 10,2 seconden naar de 100 km/h en de top ligt op 195 km/h, terwijl de CO2-uitstoot en het verbruik uitkomen op respectievelijk 99 g/km en 3,8 l/100 km. Hiermee is de zakelijke rijder verzekert van 21% bijtelling.

Prijzen
De vernieuwde Alfa Romeo Giulietta staat begin april bij de dealer. Prijzen beginnen bij € 23.450,-. De Giulietta 1.6 JTDm voorzien van TCT is er vanaf € 29.250,-.

Wil jij je oude auto verkopen en gaan voor de nieuwe Giulietta? Je auto verkopen kan snel en gemakkelijk online via Wijkopenautos

Gerelateerde artikelen

Alfa Romeo Giulietta donker getint als Veloce

Autonieuws
Alfa Romeo Giulietta donker getint als Veloce
> Artikel lezen

Frisse neus voor Alfa Romeo Giulietta

Spyshots
> Artikel lezen

Alfa Romeo Giulietta nu nog met 20% bijtelling

Autonieuws
Alfa Romeo Giulietta nu nog met 20% bijtelling
> Artikel lezen

Alfa Romeo Giulietta Sprint als verjaardagcadeau

Autonieuws
Alfa Romeo Giulietta Sprint als verjaardagcadeau
> Artikel lezen

Nieuwe QV versies voor Alfa Romeo MiTo en Giulietta

Autonieuws
Nieuwe QV versies voor Alfa Romeo Giulietta en MiTo
> Artikel lezen

Nieuwe diesel voor opgefriste Alfa Giulietta

Autonieuws
Nieuwe diesel voor opgefriste Alfa Giulietta
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.