Autonieuws

Nieuwe motoren en uitvoeringen Opel Astra

Opel voert per direct een aantal wijzigingen door in het leveringsprogramma van de Astra. Zo zijn er nieuwe dieselmotoren leverbaar en levert Opel een OPC Line sportpakket voor de Astra.

Vanaf heden is de Opel Astra verkrijgbaar in een aantal nieuwe verschijningsvormen. Allereerst zal er een aantal nieuwe motoren worden geïntroduceerd voor de Astra-familie. De 90 pk-sterke 1.3 CDTi, die onlangs werd verkozen tot ‘Engine of the Year’ in de klasse van 1.0 tot 1.4 liter, wordt behalve in de Astra GTC nu ook leverbaar in de vijfdeurs Astra en de Astra Stationwagon. Deze dieselmotor wordt gekenmerkt door de laatste generatie common-rail technologie met multiple injectie en een turbocompressor met variabele geometrie. De 1.3 CDTi wordt standaard gekoppeld aan een zesversnellingsbak. De vijfdeurs Astra 1.3 CDTi en de GTC 1.3 CDTi worden tevens leverbaar met een Easytronic-versnellingsbak. De prijzen voor de vijdeurs Astra 1.3 CDTi beginnen bij € 23.095,- en voor de stationwagon bij € 23.645,-.
 
1.9 CDTi
De 1.9 CDTi-motor met 100 pk wordt geïntroduceerd in de nieuwe Opel Zafira, maar zal op korte termijn (start productie oktober 2005) ook leverbaar worden in alle Astra-varianten. Deze motor vervangt de 1.7 CDTi met 100 pk, heeft een maximum koppel van 260 Nm en wordt standaard gekoppeld aan een zesversnellingsbak. Daarnaast zal de 120 pk-versie van de 1.9 CDTi leverbaar worden met een zestraps automatische transmissie.
 
Lichte wijzigingen
Qua uiterlijk is de gehele Astra-familie voortaan herkenbaar aan de chromen grille, die tot op heden was voorbehouden aan de Elegance- en Cosmo-uitvoeringen. Tevens is er een aantal nieuwe carrosseriekleuren en bekledingsstoffen toegevoegd aan het gamma. De Enjoy-uitvoering is vanaf heden standaard voorzien van 16 inch design velgen.
 
OPC Line pakket
Voor de klant die nog meer exclusiviteit zoekt, biedt het OPC Line pakket uitkomst. Zowel de vijfdeurs Astra, als de GTC en de Astra Stationwagon zijn leverbaar met dit sportieve pakket, dat bestaat uit een subtiele spoiler onder de voorbumper, een spoiler onder de achterbumper, zijskirts en een dakspoiler boven de achterruit. De meerprijs voor het OPC Line pakket bedraagt € 1.250,-. Nieuwe opties als lichtmetalen velgen in 17 en 18 inch en Recaro sportstoelen maken het mogelijk nog verder te gaan. Het wachten is natuurlijk nog op de échte Astra OPC.
 
Complete Astra Edition
Nieuw is de op de Enjoy-uitvoering gebaseerde Astra Edition, standaard voorzien van een Radio/CD-speler CD30 met bediening op het stuurwiel, boordcomputer, cruise control, middenarmsteun vóór, zesvoudig verstelbare bestuurdersstoel met lendensteun en beschermstrips op de zijkant in carrosseriekleur. De Astra Edition is onder meer verkrijgbaar in de nieuwe carrosseriekleur Metro. Deze kleur is exclusief beschikbaar voor de Astra Edition. De meerprijs voor de Astra Edition ten opzichte van de Astra Enjoy bedraagt slechts 350 Euro.

Gerelateerde artikelen

Onderschat de volgende Opel Astra OPC niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu al Frans bloed voor gefacelifte Opel Astra?

Spyshots
> Artikel lezen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Onderschat de volgende Opel Astra OPC niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Altijd connected met de Online Editions van Opel

Overige
Opel Online Edition
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.