Autonieuws

Ford Kuga visueel en technisch opgefrist

Ford slaat twee vliegen in één klap. Tijdens het Mobile World Congress (van 22 tot 25 februari in Barcelona) demonstreren de Amerikanen namelijk de nieuwste versie van Sync 3 en doen dat in de opgefriste Kuga.

Van de Ford Escape (zijn zustermodel uit de VS) erft de Kuga de bumpers, de opvallend brede grille, gewijzigde lichtunits en een gloednieuwe motorkap. Ingrepen die de Kuga optisch weer in lijn trekken met de Fiesta en Mondeo. De nieuwe motorkap moet de Kuga overigens niet alleen aantrekkelijker laten ogen maar ook de veiligheid van voetgangers verbeteren.

Sync 3: sneller en slimmer
Ook vanbinnen is dezelfde aanpak gehanteerd als destijds bij de gefacelifte Focus, oftewel: een dashboard met een stuk minder knoppen die daardoor veel overzichtelijker is geworden waardoor functies sneller zijn gevonden. Tevens profiteert de Kuga van een grotere scherm met dus het nieuwe infotainmentsysteem Sync 3.

Volgens Ford werkt Sync 3 veel sneller dan de voorgaande generatie en ook weet het beter te reageren op spraakcommando's. Bovendien ondersteunt het multimediasysteem nu ook Apple Carplay en Android Auto. Saillant detail: ondanks dat de vernieuwde Kuga als demonstratiemodel dient, krijgen de Mondeo, S-Max en Galaxy als eerste de beschikking over Sync 3.

Overigens features
Nog meer technologisch nieuws is er met adaptieve Xenon-koplampen die automatisch uit zeven lichtmodi de juiste kiezen. Daarnaast kan de parkeerhulp nu ook de parkeerplaats verlaten en het city-noodremsysteem werkt voortaan tot 50 km/h (voorheen 30 km/h). Verder pakt de gefacelifte Kuga uit met een elektrisch wegklapbare trekhaak, een verwarmd stuurwiel en een elektrische parkeerrem, net als 'MyKey'-systeem. Deze laatste stelt de eigenaar in staat om bij de reservesleutel de topsnelheid en het volume van de muziekinstallatie aan banden te leggen. Dit kan handig zijn als de Kuga regelmatig wordt uitgeleend aan jonge, minder ervaren bestuurders.

Nieuwe instapdiesel
Motorisch verandert er weinig. De vertrouwde krachtbronnen blijven onveranderd met 120, 150 en 182 pk bij de benzines en 150 en 180 pk bij de sterkere diesels. Wel is er een nieuwe instapdiesel, een 1.5 liter die de huidige tweeliter vervangt. Het compacte TDCi-blok levert 120 pk.

De vernieuwde Ford Kuga staat begin 2017 bij de dealer.

Gerelateerde artikelen

Ford maakt beginnetje met nieuwe Kuga

Spyshots
> Artikel lezen

Ford Vignale-trim voor S-Max, Edge en Kuga

Autonieuws
Vignale-trim voor Edge, Kuga & S-Max
> Artikel lezen

Ford presenteert gefacelifte Escape annex Kuga

Autonieuws
> Artikel lezen

Subtiele facelift voor Ford Kuga aanstaande

Spyshots
Ford Kuga
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.