Autonieuws

SsangYong met Tivoli XLV en SIV-2 in Genève

SsangYong lijkt enkel nog in de SUV annex crossover te geloven. De laatste jaren zien we immers niets anders van de Zuid-Koreanen verschijnen. Op de Autosalon van Genève worden er wederom twee voorgesteld.

Net als op de IAA Frankfurt een half jaar geleden trekt SsangYong in Genève het doek van twee SUV's, te weten de Tivoli XLV en de SIV-2. Het verschil tussenbeide? Nou, de eerste is de al eerder aangekondigde verlengde Tivoli en zal binnenkort daadwerkelijk te koop zijn. De ander is zoals zijn naam al doet vermoeden een doorontwikkeling van de SIV-1 en hoeft voorlopig niet te rekenen op een productiemodel.

Geen 7-zitter
Over de Tivoli XLV valt nog te melden dat zit geen 7-zitter is zoals eerder werd gedacht. Weliswaar is de XLV ruim twintig centimeter langer dan de reeds bekende Tivoli, die extra centimeters komen vooral het achtersteven ten goede voor meer bagageruimte (totaal 720 liter). De wielbasis is onveranderd gebleven, maar de achterpassagiers profiteren wel degelijk van meer beenruimte.

SIV-2: toekomstmuziek
Ook de SIV-2 Concept is niet zomaar ontwikkeld. Bedoeling is dat die wel degelijk op termijn in productie gaat, al is nog niet bekend wanneer. Ooit hoopt SsangYong hiermee een geduchte concurrent voor de Kia Sportage, Nissan Qashqai en Mazda CX-5 in huis te hebben. Oftewel, het is de bedoeling dat de SIV-2 een treetje hoger op de ladder komt te staan dan de Tivoli. Qua design ziet het er niet verkeerd uit en ook de intentie om een hybride op de markt te brengen is goed nieuws, maar of SsangYong er daadwerkelijk potten mee weet te breken?

Gerelateerde artikelen

Laatste conceptfase bereikt voor SsangYong XIV

Autonieuws
SsanYong XIV conceptcars zoveelste voorbode voor X100
> Artikel lezen

Prijzen SsangYong Tivoli bekendgemaakt

Autonieuws
SsangYong Tivoli
> Artikel lezen

SsangYong reist met twee SUV's naar Frankfurt

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste foto SsangYong Tivoli alias X100

Autonieuws
Eerste foto SsangYong Tivoli alias X100
> Artikel lezen

SsangYong varieert op nieuwe Tivoli

Autonieuws
SsangYong varieert op nieuwe Tivoli
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.