Autonieuws

Bentley Mulsanne Beluga ziet zwart van de kaviaar

Als je dacht dat de Mulsanne met de Blue Train Edition niet donkerder kon, dan heb je nog geen weet van deze Mulsanne Speed Beluga. Nieuw van Bentley.

Omdat de Mulsanne van nature nogal een conservatieve inborst heeft en zodoende sporadisch het nieuws haalt bekokstooft Bentley zo af en toe een niet te missen uitvoering van haar vlaggenschip. Dat leidde eerder al tot de zeer exclusieve Blue Train (die vreemd genoeg niet mocht debuteren op een mondiale tentoonstelling, maar de Essen Moto Show) en nu dus deze Beluga Edition. Op basis van de Mulsanne Speed nog wel.

Mulliner
Zodra het om de mooiste parels uit Crewe gaat is de bespoke-afdeling van Bentley, Mulliner geheten, er als de kippen bij om de handen uit de mouwen te steken. Zo ook bij de Mulsanne Beluga, die zich overigens bloedserieus laat nemen. Want gitzwart is 'ie. En Bentley stapt hier ook niet van af, hoe vaak je het chequeboekje ook uit je binnenzak haalt.

Eén blik op de auto en je weet onmiddellijk dat die niet verwijst naar de witte dolfijn, maar naar de kaviaar dat volgens kenners wordt beschouwd als het beste ter wereld. En duurste, want een onsje van het culinaire 'zwarte goud' en je bent zomaar twee ouderwetse rooitjes verder. En zo'n feest is het ook met de Mulsanne Beluga. Want voor minder dan een half miljoen en zeker nog wat meer hoef je niet bij Bentley aan te kloppen.

Gerelateerde artikelen

Bentley Mulsanne Grand Limousine: 6,5 meter weelde op wielen

Autonieuws
Bentley Mulsanne Grand Limousine: 6,5 meter weelde op wielen
> Artikel lezen

Grappig gezicht: Bentley Mulsanne trotseert de Ring

Spyshots
> Artikel lezen

Counteractie: Bentley Mulsanne Long Wheel Base

Spyshots
Bentley Mulsanne LWB
> Artikel lezen

Slechts 4 keer Bentley Mulsanne Speed 'Blue Train'

Autonieuws
Slecht 4 keer Bentley Mulsanne Speed 'Blue Train'
> Artikel lezen

Visueel kleurenspel rond Bentley Mulsanne Speed

Fotogalleries
Visueel kleurenspel rond Bentley Mulsanne Speed
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.