Autonieuws

Dikker dan dik: McLaren 650S GT3

De McLaren 650S GT3 is niet nieuw. Wel beter dan voorheen en ogenschijnlijk nog dikker dan 'ie al was. Allemachtig!

Het zit 'm waarschijnlijk in het ontbreken van allerhande promostickers, want aanvankelijk zijn er geen optische verschillen tussen deze vernieuwde 650S GT3 en het origineel dat McLaren medio 2014 voorstelde. Kijk je wat langer, dan vallen de 'blades' aan weerszijden van de voorspoiler op. Die had de 650S GT3 voorheen niet. Ook de ventilatiekanalen vlak voordat de achterste wielkasten beginnen lijken net even wat groter zijn. Maar dan kan dus optisch bedrog zijn.

Geknepen V8
Zoals zo vaak als het om volbloed racers in een zeer competitieve raceklasse gaat, laat het aan technische specificaties te wensen over. En zo ook nu. Welke verbeteringen er precies zijn doorgevoerd, is dan ook niet bekend.

Wel is er met relatieve zekerheid te melden dat de 3.8 liter V8 vlak achter de (enige) kuipstoel om en nabij de 500 pk weet te genereren. En ja, dat is beduidend minder dat de 650S in de showroom. De oorzaak? De regels die de FIA oplegt voor de GT3-klasse.
Of de 650S GT3 hierdoor ook een stuk langzamer is dan de kentekengerechtigde 650S? Dat valt te betwijfelen. De GT3-versie is met 1.240 kilogram namelijk weer aanzienlijk lichter. Zo'n 200 kilogram op precies te zijn en dat scheelt een flinke slok op een borrel.

Gerelateerde artikelen

Slechts 8 keer McLaren 650S Spider Nürburgring 24H Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste details nieuwe McLaren Super Series

Autonieuws
> Artikel lezen

Exclusief eerbetoon: McLaren 650S Spider Can-Am

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu officieel: 688 pk voor McLaren MSO HS

Autonieuws
Nu officieel: 688 pk voor McLaren MSO HS
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.