Autonieuws

Ruimte-rocker: Citroën SpaceTourer Hyphen

Ooit gehoord van Hyphen Hyphen? Wij moesten er eventjes voor googlen. Het blijkt een Frans rockkwartet te zijn dat nogal energieke muziek maakt. Voor Citroën een reden een samenwerking aan te gaan om de nieuwe SpaceTourer extra kleurrijk in het zonnetje te zetten. Met de SpaceTourer Hyphen.

Eind vorig jaar presenteerde Citroën de SpaceTourer als opvolger van de Jumpy. De bestelbus, waarvan ook een personenuitvoering leverbaar zal zijn, is in samenwerking met zustermerk Peugeot en Toyota ontwikkeld. Een beetje zoals de C1, 108 en Aygo dus. Afijn, binnenkort staat de SpaceTourer bij de dealer en dat feit willen de Fransen vieren op de Autosalon van Genève met de SpaceTourer Hyphen.

Kleur bekennen
Het schijnt dat de veelbelovende rockformatie Hyphen Hyphen nogal kleurrijke types zijn en dus kon Citroën het niet laten de SpaceTourer in een bijpassende outfit te steken. Fleurig is het zeker, maar of iemand dit ooit zo zou kopen is dan weer een tweede – al heeft Volkswagen redelijk succes met haar two-tone T6 Transporter annex Multivan.

Aircross
Om de SpaceTourer Hyphen ook een stoer uiterlijk te geven is de bus deels geïnspireerd op de Aircross. De kunststof omranding is gehuld in de kleur Moondust Dark mat en wordt geaccentueerd door geanodiseerde roodoranje details. Daaronder vind je 19 inch wielen met diamantglans.

Terrein(ruimte)wonder
De SpaceTourer Hyphen is uitgerust met een BlueHDi 150 S&S-dieselmotor, gekoppeld aan een handgeschakelde 6-versnellingsbak en uitschakelbare vierwielaandrijving ontwikkeld door Automobiles Dangel. Citroën beweert dan ook dat de funcky bus zijn mannetje staat in het terrein, en om dit te benadrukken zijn er op iedere band vijf elastomeren straps bevestigd die optimale grip suggereren. Bovendien is de bodemspeling relatief groot.

Gerelateerde artikelen

Citroën stelt C5 Aircross voor Europa voor

Autonieuws
> Artikel lezen

Wegdromen bij de 1.360 pk sterke DS X E-tense

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroën: 'Geprijsde C4 Cactus vervangt ook C4'

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Citroën Berlingo leeft op grotere voet

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.