Autonieuws

Mitsubishi en PSA ontwikkelen SUV

Mitsubishi zal in samenwerking met Peugeot en Citroen een compleet nieuwe SUV presenteren. Het model zal in 2007 in Europa op de markt komen en is voor zowel Peugeot als Citroen de eerste SUV binnen het gamma.

Deze week werd de overeenkomst gesloten tussen PSA Peugeot Citroen en Mitsubishi Motors. Jaarlijks zullen 30.000 stuks voor PSA worden geproduceerd bij Mitsubishi in Japan. De auto zal worden gebouwd op een compleet nieuw platform dat op dit moment nog in ontwikkeling is.
 
Eigen identiteit
Uiteraard zullen de auto´s hun eigen merkidentiteit gaan dragen, maar de basis is gelegd met de op de foto afgebeelde Mitsubishi. Voor PSA is het niet de eerste samenwerking die op dit gebied wordt aangegaan. Eerder werden de Fiat Ulysse, Lancia Phedra, Peugeot 806 en Citroën Evasion/C8 op een dergelijk manier geproduceerd. Ook de samenwerking tussen PSA en Toyota met de C1, 107 en Aygo is een voorbeeld van een dergelijke samenwerking waarbij alle merken hun eigen identiteit hebben behouden.
 
Motoren
Naast het verzorgen van de productie zal Mitsubishi Motors ook de benzinemotoren voor de SUV´s gaan leveren. PSA zal de dieselmotoren gaan leveren. De auto´s zullen worden gepresenteerd tijdens de Salon van Genève in maart 2007. Voor Peugeot en Citroën zal het de eerste SUV worden die zij in hun gamma hebben.

Gerelateerde artikelen

Peugeot's nieuwste EV lust stof en modder als ontbijt

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Traagste Peugeot 205 GTi ooit is ook de coolste

Autonieuws
> Artikel lezen

De nieuwe Peugeot 508: vijfdeurs coupé

Autonieuws
De nieuwe Peugeot 508: alle details
> Artikel lezen

Peugeot Rifter neemt stokje over van Partner

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.