Autonieuws

Opel GT Concept: sexy sportcoupeetje

'Zó ziet de sportauto van de toekomst er uit!' Met deze pay-off introduceert Opel de nieuwe GT Concept. Euh, waarom wachten tot morgen? Hup, bouwen dit ding. Vandaag nog, want wat een kek en sexy sportcoupeetje is dit, zeg!

Geen twijfel; bouwen!
We hoopten zo op een comeback van de geliefde Calibra, maar het mag niet zo zijn. Nog niet, althans. Is dat erg? Welnee! Als Opel gewoon à la minuut groen licht geeft voor serieproductie van deze GT Concept, dan hoor je ons niet treuren voorlopig. Wat een onwijs leuke coupé hebben de Duisters hiermee gecreëerd, uiteraard met een vette knipoog naar de oer-GT, alsook naar de Experimental GT, een studiemodel uit 1965.

Zieltjes winnen
Of de GT Concept er daadwerkelijk komt is feitelijk nog onzeker. Maar tussen de regels van het persbericht door valt te lezen dat 'ie doelbewust is ontwikkeld om meer klanten aan het merk Opel te binden. 'Elk nieuw model dat wij voortaan onthullen, staat daarvoor', zegt Karl-Thomas Neumann, de CEO van Opel.

Kijken we echter naar het recente verleden, dan heeft Opel geen van haar getoonde studiemodellen in productie laten gaan… De rode voorbanden, een verwijzing naar de Motoclub 500, een klassieke motorfiets van Opel, zullen überhaupt wel niet verder komen dan de conceptfase.

Koepelzicht
Opel beschouwt zichzelf als 'zelfvanzelfsprekend, innovatief en ambitieus' en dat moeten we terugzien in de GT Concept. Neem bijvoorbeeld de grote, elektrische portieren met geïntegreerde ruiten. Het openen en sluiten daarvan gaat via touchpads die geïntegreerd zijn in de rode signatuurlijn van het dak. Bij het openen verdwijnt de voorzijde van het portier gedeeltelijk in de wielkast. Handig voor lange mensen en in krappe ruimte, volgens Opel.
“De Japanners hebben nu lang genoeg de klasse van de betaalbare pret-coupés en -roadsters gedomineerd.”

In plaats van buitenspiegels zorgen twee camera's voor zicht naar achteren. Wat ook helpt is het grote glasoppervlak rond de cockpit. Fysieke raamstijlen zijn er wel, maar gaan hierin op. Ook optisch, waardoor de inzittenden het gevoel lijken te krijgen in een gestroomlijnde koepel te zitten.

Eénliter middenmotor
Zowel de oer-GT als de Opel GT die zo'n tien jaar geleden werd uitgebracht waren geliefd om hun lage gewicht en daarom is er alles aan gedaan om dit bij de GT Concept vast te houden, wat gelukt is. Niet meer dan 1.000 kilogram weegt de tweezitter, waardoor een grote motor niet nodig is om toch nog vlotte prestaties te kunnen leveren. Opel acht de 1.0 liter driecilinderturbo uit de Adam zelfs al voldoende, gekoppeld aan een sequentiële zesversnellingsbak.

Een vermogen van 145 pk en 205 Nm levert het blokje dat vlak achter de stoelen van de GT Concept is geplaatst. Een middenmotor dus, wat een positief effect heeft op de rijbalans. Hoe vlot de auto hiermee is? Wel, Opel geeft een acceleratie naar 100 km/h op van 'minder dan acht seconden'. De topsnelheid ligt op 215 km/h. Geen wereldschokkende cijfers, maar gewoon vlotjes. Bovendien is de Opel GT Concept een regelrechte achterwielaandrijver. Hadden we al gerept dat de GT Concept echt in productie moet...? De Japanners hebben immers lang genoeg de klasse van de betaalbare pret-coupés en -roadsters gedomineerd.

Gerelateerde artikelen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.