Autonieuws

Handling Package voor strakkere Ferrari California T

Wie onze rijtest over de California T heeft gelezen, weet dat deze Ferrari veel vergevingsgezinder is dan je wellicht op basis van z'n enorme prestatiepotentieel zou verwachten. Met het nu gepresenteerde Handling Package wordt dat een beetje bijgestuurd.

De Ferrari California T is een beest van een auto die behoorlijk precies is te rijden. Niettemin valt aan diverse zaken te merken dat de exotische coupé-cabriolet zich op een ander publiek richt dan bijvoorbeeld de 488 GTB en F12berlinetta. Mensen die naast snelheid ook een hoge mate van comfort wensen. Andere Ferrari's zijn wat dat betreft Spartaanser in hun doen en laten. Het optionele Handling Package is ontwikkeld om dat karakter ook bij de California T meer naar boven te halen.

Straffere ophanging
Om klandizie niet meteen af te schrikken, laat Ferrari nadrukkelijk weten dat het vergevingsgezinde karakter van de California met het Handling Package niet verloren gaat. 'Het rijgedrag wordt slechts marginaal beïnvloed', aldus de Italianen.

Aan de andere kant van het rijspectrum wordt de California T er juist veel sportiever door. Dit dankzij nieuwe demperinstellingen en aangepaste veren die vooraan 16% en achter 19% stijver zijn. Vooral in de Sport-modus moet dit tot uiting komen, net als het motorgeluid dat dan in hardheid toeneemt (naarmate het toerental stijgt).

Optisch
Naast een aangepaste setup voor de transmissie in de Sport-stand voorziet het Handling Speciale pakket ook in subtiele uiterlijke wijzigingen. Denk bijvoorbeeld aan een diffuser in de nieuwe tint 'Grigio Ferro Met' en donkere uitlaatpijpen en HS-badges op het platwerk.

Gerelateerde artikelen

Novitec Rosso doet Ferrari California T

Tuning & styling
Novitec Rosso Ferrari California T
> Artikel lezen

70 jaar Ferrari wordt gevierd met deze special editions

Autonieuws
> Artikel lezen

Ferrari California T 'Vettel Edition' gespot

Autonieuws
> Artikel lezen

Novitec Rosso maakt Ferrari California T lekker breed

Tuning & styling
Novitec Rosso California T
> Artikel lezen

Stijlvol maatpak voor Ferrari California T

Autonieuws
Maatpak voor Ferrari California T
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.