Autonieuws

De nieuwe Suzuki Ignis: olijke crossover

Suzuki presenteert het amper aangepaste eindresultaat op de eerder onthulde iM-4 Concept en Ignis Concept. En dat is goed nieuws want de nieuwe Ignis, zoals de definitieve naam luidt, is daardoor een al evenzo olijk autootje als de conceptversies.

eSuzuki heeft er goed aan gedaan met de nieuwe Ignis zeer trouw te blijven aan de iM-4 en Ingnis Concept. Die twee studiemodellen werden namelijk met veel enthousiasme ontvangen en het is goed mogelijk dat dit deels te maken heeft met het herkenbare design (bij de oudere autoliefhebbers onder ons). De nieuwe Ignis is namelijk geïnspireerd op de geliefde SC 100 GX uit de jaren '70. Met name de C-stijl, maar ook en profiel doet de Ignis daaraan denken.

Mini-crossover
Vanaf januari 2017 zal de nieuweling bij de dealers worden binnengereden en kan de strijd om de klant beginnen. Welke klant? Nou, die van het compactste segment. De buitenmaten vermelden namelijk 3,70 meter in lengte, bij een breedte van 1,66 meter en een hoogte van 1,59 meter. Een opvallende maatvoering.
Hoezo? Nou, die eerste twee maten komen inderdaad wel vaker voor. Zo kent bijvoorbeeld de Opel Adam eenzelfde lengte en breedte. Maar de compacte Duitser is met een hoogte van 1,48 meter dan weer beduidend lager dan de nieuwe Ignis.

Ook de wielbasis van de Japanner is relatief lang met 2,34 meter. Een bewuste keuze van Suzuki om zo een soort mini-crossover te creëren. Iets dat ook op te maken valt uit de bovengemiddelde bodemvrijheid in deze klasse. Voor extra gebruiksgemak is de achterbank verschuifbaar.

Motoren en prijzen nieuwe Suzuki Ignis
Suzuki levert het model (in eerste instantie) met de 1.2 DualJet benzinemotor met 90 pk. De Japanners beloven een zuinig verbruik, al wordt er geen uitspraak gedaan over wat 'zuinig' is. Ook over de 'Smart Hybrid Vehicle by Suzuki'-techniek wordt geen woord verder gerept. De prijzen worden in januari bekendgemaakt, hopelijk delen de Japanners dan ook echt alle details met ons.

Gerelateerde artikelen

Suzuki presenteert gefacelifte Vitara

Autonieuws
Suzuki presenteert gefacelifte Vitara
> Artikel lezen

Nieuwe Suzuki Jimny: een echte terreinvreter

Autonieuws
Nieuwe Suzuki Jimny
> Artikel lezen

Tweede, derde, vierde en zesde plek in kampioensch

Autonieuws
Tweede, derde, vierde en zesde plek in kampioensch
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.