Autonieuws

Kia's SUV-concept heet Telluride en toont dashboard

Kia heeft de naam van haar op stapel staande SUV-concept bekend gemaakt. Ook is er een tweede teaser vrijgegeven.

Update 8 januari 2015 – De nieuwe Kia heet Telluride en een tweede geheim wil de SUV-concept ook alvast met ons delen: zijn dashboard. Zoals dat trending is bestaat dat uit meerdere, grote displays en is de algehele stijl zo minimalistisch gehouden. Fraai – rond de klimaatregeling – zijn de retro-tuimelschakelaars die zomaar uit de 3D-printer gerold zouden kunnen zijn. Kia laat namelijk weten dat diverse componenten op deze uiterst hippe manier gemaakt zijn voor de Telluride. Meer volgende week, als de NAIAS in Detroit aanvangt.

Range Rover Sport
Om precies te zijn op 11 januari trekt Kia het doek van haar nieuwe SUV-concept. En dat de auto compleet anders zal zijn dan de Sorento, verklapt het silhouet op deze teaserafbeelding alvast. Dat is namelijk veel hoekiger. Mede dankzij het wieldesign lijkt het studiemodel wel wat weg te hebben van de Range Rover Sport. Geen verkeerde auto om mee vergeleken te worden, overigens.

Gezonde insteek
Voor nu laat Kia alvast weten dat de SUV door haar designstudio in Californië is ontworpen. Verder heeft het designteam zich bezig gehouden met het zo 'gezond' mogelijk maken van de auto door 'state-of-the-art technologie'. Ook 'welness' stond bij de ontwikkeling hoog in het vaandel. Een jacuzzi waar normaliter de achterbank zit, zal er wel niet bijzitten.

Tot slot het voornaamste: met dit concept presenteert Kia een serieuze voorbode van een nieuwe premium SUV die mogelijk in de toekomst in het modelportfolio wordt opgenomen.

Gerelateerde artikelen

Gefacelifte Kia Sportage nu al naakt gespot

Spyshots
> Artikel lezen

Gesnapt: productiemodel van Kia Proceed Concept

Spyshots
> Artikel lezen

Prijzen voor nieuwe Kia Ceed (Sportswagon)

Autonieuws
Prijzen voor nieuwe Kia Ceed (Sportswagon)
> Artikel lezen

Eerste details vernieuwde Kia Sportage

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Kia Ceed GT wel een volbloed hot hatch?

Spyshots
> Artikel lezen

Elektrische Kia Niro EV als productiemodel gepresenteerd

Autonieuws
Elektrische Kia Niro EV als productiemodel gepresenteerd
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.