Autonieuws

Rondje China met de Ferrari 612 Scaglietti

Twee Ferrari 612 Scaglietti´s gaan een afstand van bijna 24.000 km afleggen door China. Onderweg zullen ze woestijnen, steden en regenwoudgebieden moeten doorstaan. Het is de ultieme test voor de snelle sportauto´s.

In 1997 deed Ferrari een soortgelijke tour. In het teken van het 50 jarig bestaan van Ferrari werd toen met een F355 een trip rond de wereld gereden. Alle vijf de continenten werden bezocht en er werd gereden door maar liefst 147 verschillende journalisten. Anno 2005 gaat Ferrari een soortgelijke tour organiseren maar dan met de 612 Scaglietti en alleen in China.
 
Wisselende gebieden en omstandigheden
Een afstand van bijna 24.000 km zal door de Ferrari´s worden afgelegd. Onderweg zullen diverse gebieden worden door bezocht. Zo zal maar liefst 3.000 km op een hoogte van 4.000 m worden gereden door de gebergten nabij Tibet. Bovendien zullen ze de Gobi woestijn en het tropische gebied bij Guangzhou aandoen. Onderweg zullen de 10 Chinese Ferrari-dealers met een bezoek worden vereerd.
 
Kleine aanpassingen
Speciaal voor deze ultieme test werden de beide 612 Scaglietti´s minimaal aangepast. De rijhoogte werd iets verhoogd om ook de slechter begaanbare over te kunnen. Bovendien werd de brandstoftank vergroot, is er extra bescherming geplaatst aan de onderkant van de wagens en zijn de koplampen voorzien van beschermend gaas. Voor de rest zijn de beide Scaglietti´s volledig standaard. De V12 die onder de lange motorkap ligt levert een vermogen van 540 pk en een koppel van 588 Nm.
 
Het team
De auto´s en bestuurders worden bijgestaan door een heel team aan technici, journalisten en sponsoren. Zo werd Puma aangetrokken om de kleding te verzorgen en levert Shell de brandstof. Voor reserveonderdelen, voedsel en meer benodigdheden rijden twee Iveco Daily´s en twee Fiat personenauto´s mee.
 
45 dagen
Op 29 augustus zal de tour beginnen in Shanghai. De rit zal in 45 dagen moeten worden afgelegd. Voor Ferrari is het de ultieme test voor de 612 Scaglietti en een goede promotiestunt als de rit probleemloos wordt afgelegd.

Gerelateerde artikelen

Ferrari werkt aan nieuwe 612 Scaglietti

Spyshots
Ferrari werkt aan nieuwe 612 Scaglietti
> Artikel lezen

Zo zag je de Ferrari 812 Superfast nog nooit

Fotogalleries
> Artikel lezen

Ferrari 612 Scaglietti uit productie

Autonieuws
Ferrari 612 Scaglietti uit productie
> Artikel lezen

Ferrari 612 Scaglietti ´60th Anniversary´

Autonieuws
Ferrari 612 Scaglietti ´60th Anniversary´
> Artikel lezen

50 jaar Dino vieren deed Ferrari zo

Autonieuws
> Artikel lezen

Novitec Rosso Ferrari 612 Scaglietti

Tuning & styling
Novitec Rosso Ferrari 612 Scaglietti
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.