Autonieuws

Nieuwe Volvo V90 is de naakte sjaak

Gelieve had Volvo de volle aandacht nog eventjes gehouden op de onlangs gepresenteerde S90. Het loopt anders. De nieuwe Zweedse luxe-sedan moet dat namelijk verdelen met z'n station-broer, de V90. Die is vroegtijdig op het web beland.

Volvo timmert lekker aan de weg, maar terwijl het dat doet houdt het merk er ook een ietwat aparte koers op na. Althans, qua introducties rond nieuwe modellen. In plaats van louter premières te houden op mondiale autoshows zoals die in Genève en Frankfurt, prefereert het sinds kort een onthulling op een zelf georganiseerd evenement. Want dan hoeft het de belangstelling niet te delen met de concurrentie. Geen verkeerde tactiek, al is het bewaren van geheimen nog een dingetje bij de Zweden…

Zo lek als een mandje
Nadat haar nieuwe topmodel – de Volvo S90 – al eerder lekte als schaalmodel (nog voor een eerste teaser was verstuurd), is het nu de beurt aan de V90. Voor de zoveelste keer. En dit keer is de situatie nog schrijnender, want het gaat nu niet om een schaalmodel maar een echte V90. Het Zweedse magazine Teknikens Värld wist het model in vol ornaat te betrappen.

Medio 2016
De V90 zal wellicht pas in maart door het grote publiek bekeken kunnen worden. De verkoop start op z'n vroegst tegen de zomer, zo mogelijk later. Overige belangrijke details kennen we al dankzij de S90 en voor meer informatie verwijzen we je dan ook graag naar het artikel over die sedan.

Gerelateerde artikelen

R-Design: sportief maatpak voor Volvo S90 & V90

Autonieuws
Volvo S90 & V90
> Artikel lezen

Eerste foto Volvo V90 Cross Country

Autonieuws
Volvo V90 Cross Country: eerste foto
> Artikel lezen

Jarige Volvo trakteert op rijk uitgeruste 90th Editions van 90-serie

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo S90 en V90 overgoten met Polestar-sausje

Autonieuws
Volvo S90 en V90 overgoten met Polestar-sausje
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.