Autonieuws

Ontzettend enig: Daihatsu Copen Coupé en Shooting Brake

Zonder meer één van de meest aimabele auto's allertijden is de Copen. Het kleintje van Daihatsu past prima in het rijtje van de oer-Mini en de (BMW) Isetta. Helemaal zoals 'ie nu is gepresenteerd, als Coupé en Shooting Brake.

Daihatsu heeft aan de andere kant van de oceaan het doek getrokken van de Copen Coupé en Copen Shooting Brake. En beide nu nog studiemodellen bewijzen maar weer eens dat Daihatsu het nog niet is verleerd als het om de kleinste auto's gaat. Wat een enig stel zijn deze varianten op de beminnelijke Copen (Roadster).

Verwisselbare koetspanelen
Vooral de Shooting Brake werkt op de emoties. En dat dit echt niet alleen bij het vrouwelijke geslacht zal zijn, is op te maken uit de verkopen. Het gros van de Copen-kopers is namelijk man. En het zal ons niet verbazen dat er dat nog meer zullen worden als Daihatsu de Coupé en Shooting Brake in productie neemt (wat het ongetwijfeld doet). De Copen is namelijk ontwikkeld rond het zogeheten principe DressFormation, wat inhoudt dat diverse koetswerkpanelen inwisselbaar zijn.

Hierdoor kun je de Copen vrij gemakkelijk eigenhandig ombouwen tot een andere carrosserievariant. En dat voelt voor de volwassen man als weer kunnen spelen met technisch Lego, maar dan op een sociaal verantwoordelijke wijze. Ook het interieur is overigens grotendeels inwisselbaar.

Grijze import
Daihatsu zal de Copen Coupé en Shooting Brake officieel presenteren op de Tokyo Auto Salon, een andere en kleinere tentoonstelling dan de Tokyo Auto Show (in november). Mochten de auto's daadwerkelijk worden vermarkt en wil je er als Europeaan eentje kopen, dan zal dat via grijze import moeten. Want Daihatsu is al weer een paar jaren niet meer actief in Europa.

Gerelateerde artikelen

Coupe/Cabriolet van Daihatsu: de Copen

Autonieuws
Coupe/Cabriolet van Daihatsu: de Copen
> Artikel lezen

Op zoek naar rijplezier? Daihatsu Copen (kopen!)

Autotests
Op zoek naar rijplezier? Daihatsu Copen (kopen!)
> Artikel lezen

Linksgestuurde nieuwe Daihatsu Copen

Autonieuws
Linksgestuurde nieuwe Daihatsu Copen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.