Autonieuws

Ford GT krijgt zelfde glas als smartphones

Het display van onze smartphone is op zich een knap staaltje technologie, maar dat zien we niet meer. Wij swipen, tikken, typen, strelen en, hameren erop los en staan er niet bij stil dat zo'n schermpje daar allemaal tegen kan en ons daarnaast nog begrijpt ook. Wel, ook de nieuwe Ford GT wordt van dergelijk glaswerk voorzien.

Het bedrijf Corning fabriceert al sinds 2007 displays voor allerhande elektronica, waaronder dus smartphones en ook tablets en laptops. Hun glaswerk, Gorilla Glass geheten, werd al miljarden keren toegepast bij apparaten van 40 verschillende merken. Aan de auto-industrie levert Corning nog niet. Maar daarin gaat verandering komen. De nieuwe Ford GT wordt de eerste auto met Gorilla Glass.

Drie lagen
Het glas dat in de GT gebruikt wordt bestaat uit drie lagen: een harde buitenste, een geluiddempende middenin en een stabiliserende binnenste, het eigenlijke Gorilla Glass. Normaliter bestaan ruiten van auto's uit twee lagen en heeft het een dikte van circa vier à vijf millimeter. Gorilla Glass is ondanks meerdere lagen dunner; één tot twee millimeter dan gebruikelijk.

Dat Ford erg gecharmeerd is van Gorilla Glass is dus zo vreemd niet. En er zijn meer voordelen. Zo is het glas van Corning krasbestendiger, minder breekbaar en bovenal lichter is dan conventioneel glas. Het merk verwacht er zo'n 5,4 kilogram mee te besparen.

Voorruit en motorcover
Het speciale glaswerk zal bij de GT dienst doen als voorruit en motorcover. Dat maakt een geluidsisolerende laag over de 600 pk sterke 3.5 liter V6 overbodig. En wie denkt dat 5,4 kilo te verwaarlozen is, heeft het mis. Want de bespaarde kilo's zijn helemaal bovenaan de sportwagen te zoeken, met een verbetering van de dynamiek als gevolg.

Gerelateerde artikelen

Wat als Ford zou terugkeren naar het DTM

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford GT '67 Heritage Edition is in een overwinningsroes

Autonieuws
> Artikel lezen

Klacht tegen 'uitverkorene' die Ford GT te koop zet

Autonieuws
> Artikel lezen

Autodromo brengt ode aan Ford GT

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Afrojack & co nemen eerste 'Nederlandse' Ford GT in ontvangst

Autonieuws
> Artikel lezen

Ken Block doet rondje Le Mans in Ford GT

Autonieuws
Ken Block stuurt Ford GT over Le Mans
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.