Turbopower: Mercedes A 200 Turbo

Mercedes maakt het programma van de A-klasse compleet met de A 200 Turbo. De 193 pk sterke turbomotor sleurt de A-klasse in rap tempo naar 100 km/h en is optioneel leverbaar met een sportpakket.

De A 200 Turbo is de meest krachtige A-klasse. In het vooronder ligt een viercilinder turbomotor met een inhoud van 2.0 liter. De motor levert een vermogen van 193 pk en een koppel van 280 Nm. Het koppel is al bij 1.800 toeren per minuut beschikbaar. De A 200 Turbo levert prestaties die we kennen van snelle GTI´s als de Golf GTI, Astra Turbo en 206 RC. In slechts 7,5 seconden sprint de auto naar 100 km/h en de topsnelheid ligt op 228 km/h. Deze sportieve prestaties gaan gecombineerd met een gemiddeld verbruik van 7,9 liter op 100 km.
 
Standaarduitrusting
Mercedes levert de A 200 Turbo als 3-deurs en als 5-deurs. Standaard is de motor gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Zonder meerprijs wordt de auto - naar keuze - geleverd als Elegance of Avantgarde. Tot de standaarduitrusting behoort onder andere 16 inch lichtmetaal, airco, een multifunctioneel stuurwiel, snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging en ESP.
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

 
Extra sportpakket
Naar wens levert Mercedes een sportpakket voor de A-klasse. Het pakket bestaat onder meer uit 17 inch lichtmetaal, een geperforeerde en zilverkleurige grille, aluminium pedalen, sportieve versnellingspook en zilveren accenten op het instrumentenpaneel. Het sportpakket is leverbaar voor een bedrag van ongeveer duizend euro.
 
Prijzen
De A 200 Turbo staat vanaf oktober bij de Mercedes-dealers. In Nederland beginnen de prijzen bij € 30.400,- voor de driedeurs en € 31.850,- voor de vijfdeurs.
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties