Autonieuws

En de nieuwe Ford Focus RS kost slechts...

Bijna alles weten we van de nieuwe Ford Focus RS, behalve hoe hij rijdt en wat hij kost. Maar dat laatste kan inmiddels ook afgestreept worden, want Ford heeft de prijs bekendgemaakt. En die valt anders dan gedacht.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen (na zo lang wachten): de nieuwe Ford Focus RS is er vanaf exact € 50.000,-. En dit is een prijs die wij in elk geval niet hadden zien aankomen. De vorige generatie – met mindere prestaties en het ontbreken van vierwielaandrijving – wisselde immers op 't laatste voor dik 60 mille van eigenaar. Kortom, dit is een aangename verrassing. Al is een halve ton nog altijd veel geld natuurlijk.

Prijsvergelijk
Ga je de prijs vergelijken met enkele concurrenten met om en nabij de 350 pk van de nieuwe Focus RS, ook dan blijkt deze gewoon keurig. Zo is de Audi S3, goed voor 300 pk, er eveneens voor 50 mille en levert BMW de 327 pk sterke M135i niet eerder uit nadat € 60.700,- is betaald.

Verder bestaat de concurrentie zoal nog uit de Volkswagen Golf R met 300 pk, die voor eveneens voor een halve ton in de boeken staat, en de Honda Type-R. Ook de Japanner is minder krachtig dan de snelste Focus, maar hij slaat dan weer terug met een vanafprijs van 44 mille. En de Mercedes-AMG A 45 dan, alsook de Audi RS 3? Klopt, ook die zullen kopers bij de Focus RS weghouden. Maar alleen die scheurneuzen die bereidt zijn flink dieper in de buidel te tasten.

De nieuwe Ford Focus RS is per direct te bestellen en wie dat snel doet, kan in het voorjaar rijden.

Gerelateerde artikelen

Zowaar, Ford Focus RS kan nog scherper

Autonieuws
> Artikel lezen

Team Sky volgt Tour in snelle Focus RS

Autonieuws
Team Sky volgt Tour in snelle Focus RS
> Artikel lezen

Hebbeding: Drift Stick in je Ford Focus RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Mountune stopt Ford Focus RS meer pk's toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Een nieuwe Focus, een nieuwe Ford RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.