Autonieuws

Groen licht voor doorstart Wiesmann

Berry en Anita Tatalovic, het echtpaar dat de naam- en merkrechten en overige faciliteiten van het failliete Wiesmann overnam, laten er geen gras over groeien. Ze hebben zin om zo snel mogelijk weer eigenaardige, handgemaakte sportauto's te bouwen en zonet is bekend gemaakt dat de schuldeisers daarmee akkoord gaan.

'De weg is nu vrij voor de hervatting van de productie van exclusieve en spannende sportwagens Made in Germany', luidt het vanuit Wiesmann Automotive GmbH, de kersverse bedrijfsnaam dat het koppel Tatalovic onlangs oprichtte. In totaal moet er door de verkoop van de activa, de inventaris en de rechten € 5,7 miljoen naar de schuldeisers vloeien.

Ook met stuur rechts
Tegelijk is er goed nieuws voor de Britten in het bijzonder. De nieuwe eigenaren willen in de toekomst ook rechts gestuurde Wiesmann-modellen gaan bouwen. 'Er is namelijk een zeer grote markt hiervoor. Want naast het Verenigd Koninkrijk bestuurt men ook in grote delen van Azië en Afrika, alsook Australië en Nieuw-Zeeland een auto vanaf de rechterzijde', aldus het bedrijf. Een bedrag van acht cijfers willen ze in de ontwikkeling en productie in Dülmen pompen.

Vertrouwde filosofie
Wiesmann produceerde voor z'n faillissement in 2013 pure roadsters en sportcoupés in beperkte oplage. Wie zo'n bolide met gekko-logo op de motorkap wilde kopen, moest daarvoor meer dan € 100.000,- ophoesten. Dat verandert zeer waarschijnlijk niet, net als een voorin geplaatste, krachtige motor van BMW en de filosofie dat iedere Wiesmann nostalgisch en exclusief moet zijn. Dat laatste is alvast een zekerheid voorlopig, want sinds de oprichting in 1988 rolden er bij Wiesmann iets meer dan 1.600 auto's van de band.

Gerelateerde artikelen

Wiesmann leeft weer: faillissement voorlopig afgewend

Autonieuws
Wiesmann leeft weer: faillissement voorlopig afgewend
> Artikel lezen

Doorstart voor sportautobouwer Wiesmann

Autonieuws
Doorstart voor sportautobouwer Wiesmann
> Artikel lezen

Herboren Wiesmann hertrouwt met BMW M

Autonieuws
> Artikel lezen

Herboren Wiesmann haalt ex-AMG-topman binnen

Autonieuws
Herboren Wiesmann haalt ex-AMG-topman binnen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.