Autonieuws

Bugutti bevestigt: 'Veyron-opvolger heet Chiron'

Ruim een jaar geleden verklaarden we al waarom de opvolger van de Veyron de naam Chiron zou krijgen. Maar nu pas voelt Bugatti de tijd rijp om dat ook zelf te verkondigen.

Vooruit, nog een laatste keertje dan. De naam Chiron verwijst naar Bugatti's fameuze Grand Prix-coureur uit de jaren '20 en '30 van vorige eeuw. Deze oudste F1-piloot ooit had de voornaam Louis, maar zoals dat gaat bij automerken wordt die achterwege gelaten op de achterklep van de aanstaande hypercar uit Molsheim.

Nu al gewild
Bugatti laat weten dat de Chiron de 'krachtigste, snelste, meest luxueuze en meest exclusieve supercar ooit' wordt. Dit klinkt als stoere krachttaal, maar deze woorden (plus een preview) hebben toch al zeker honderd rijkaards over de streep getrokken een Chiron te kopen voordat hij überhaupt klaar is voor productie. Dat is zomaar eventjes een kwart van het totaal aantal geproduceerde Veyrons.

Exorbitant geprijsd
Van de Veyron werden er 450 gebouwd en voor de Chiron heeft Bugatti de oplage aanvankelijk gesteld op 500 exemplaren à dik twee miljoen de stuk. Exclusief belasting welteverstaan, en dat moet de doorgaans nog duurdere Targa-uitvoering nog volgen (in 2018).

Gerelateerde artikelen

Bugatti Chiron Sport geeft iedereen het nakijken

Autonieuws
Chiron Sport
> Artikel lezen

Terugroepen van een Bugatti doe je zo

Autonieuws
> Artikel lezen

Vooruitblikken op Bugatti Chiron Grand Sport

Autonieuws
> Artikel lezen

LEGO Bugatti Chiron al net zo gedetailleerd als de echte

Autonieuws
> Artikel lezen

3D geprinte titanium remklauwen voor Bugatti Chiron

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.