Autonieuws

Lada Niva is back!

Lada werkt aan een verjonging van haar imago. De al bijna 30 jaar oude Niva moet daar in samenwerking met muziekzender MTV voor gaan zorgen. Met commercials en drie ´gepimpte´ MTV Niva´s gaat Lada zich promoten.

Het imago van Lada is stoffig en veel mensen associëren het merk met oude auto´s uit het verre Rusland. Lada Holland wil daar verandering in gaan brengen en is een samenwerking aangegaan met MTV. De muziekzender heeft een jong en dynamisch karakter, iets dat Lada ook wil. Met een TV commercial op MTV en drie gepimpte Niva´s wil Lada groots uitpakken.
 
Pimp My LADA
De drie MTV VJ’s Barbara, Seth en Dennis spelen de hoofdrol in de nieuwe, verjongde aanpak van LADA. Alledrie rijden ze in een behoorlijk ‘gepimpte’ LADA Niva. Barbara rijdt in een roze Niva met hartjes, Seth koos voor een uitvoering met gouden sterren terwijl Dennis de voorkeur heeft gegeven aan een zwarte Niva met vlammen.
 
Jongeren
De commercial en de nadrukkelijke aanwezigheid op locaties waar veel jongeren te vinden zijn, moeten bijdragen aan de voortgaande wederopstanding van LADA. Roelof Noordman: “LADA werd en wordt door sommigen geassocieerd met technologie uit het verre en koude Rusland, maar jongeren zijn niet erfelijk belast. Vooral de robuustheid, duurzaamheid en goede prijs/kwaliteitsverhouding moeten onze nieuwe klanten aanspreken, terwijl de Kalina een verfrissende, moderne verschijning wordt. Wij zijn aanwezig op diverse evenementen, zoals het Jeugd IJshocky Toernooi in Groningen en binnenkort een Prof Wielerronde in Nederland. Mede daardoor hopen wij nu al de nodige interesse te creëren voor LADA, zowel voor de Niva, die bijna een cultstatus heeft bereikt, als voor de nieuwe Kalina.”
 
Over de Niva
De Niva is al sinds 1976 op de markt. De auto wordt aangedreven door een 1.7 liter benzinemotor met een vermogen van 80 pk en een koppel van 133 Nm. Standaard brengt de motor zijn vermogen over op alle vier de wielen. De 1.210 kg wegende Niva heeft 19 seconden nodig om de 100 km/h te bereiken en behaalt een topsnelheid van 137 km/h. Niet bepaald hoogstaande prestaties maar de Niva is dan ook meer terreinwagen dan sportauto.

Gerelateerde artikelen

Lada schudt zijn verleden af met de X-Ray Concept

Autonieuws
Lada schudt zijn verleden af met de X-Ray Concept
> Artikel lezen

Dit is Lada's crossover op Dacia-basis

Autonieuws
> Artikel lezen

Na 40 jaar eindelijk nieuwe Lada Niva

Autonieuws
> Artikel lezen

Lada pakt flinkt uit op Autosalon Moskou

Autonieuws
> Artikel lezen

Renault-Nissan deelt nu de lakens uit bij Lada

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.