Autonieuws

Kia presenteert de nieuwe Cadenza

Na een korte teasercampagne heeft Kia het doek getrokken van de nieuwe Cadenza, de grote broer van de Optima.

In Europa is Kia's grootste sedan de Optima. Hoe anders is dat op de thuismarkt en in Amerika. Daar kennen ze de nog grotere Cadenza (K7 in Azië). Qua formaat is die Zuid-Koreaan vergelijkbaar met de Audi A6 en Mercedes E-klasse. Nog een stuk forser dan de Optima dus, maar ook luxer. Met de nieuwe Cadenza wil Kia zelfs nog een stapje verder omhoog.

Europees
De nieuwe Cadenza mag dan niet hier geleverd worden, in alles lijkt hij Europees. Met name het design is zoals wij het graag hebben: gelikt, statig en niet al te veel poespas. Een meer verfijnde uitstraling, zeg maar, en sterk in lijn met de Optima. En dan te bedenken dat ze in de VS en Azië juist dol zijn op tierelantijntjes bij auto's. Niet in de hogere klasse kennelijk.

3.3 V6
Als je het interieur in ogenschouw neemt, dan sluit deze aan op de strakke buitenzijde. Kia heeft nadrukkelijk voor een sober en daarmee zakelijk binnenste gekozen. Specificaties ontbreken helaas vooralsnog, maar '3.3' op de achterklep geeft al aan dat de nieuwe Cadenza is bedeeld met een 3.3 liter motor, vermoedelijk een nieuwe generatie van de V6 in het vorige model.

Gerelateerde artikelen

Minstens 600 liter voor nieuwe Kia Ceed Sportswagon

Autonieuws
> Artikel lezen

Kia Ceed Sportswagon lekt nu al uit

Autonieuws
Kia Ceed Sportswagon lekt nu al uit
> Artikel lezen

Gefacelifte Kia Sportage nu al naakt gespot

Spyshots
> Artikel lezen

Vol-elektrische Kia Niro EV als productiemodel gesnapt

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.