Autonieuws

Autonoom rijden in een Volvo doe je zo

Volvo is een pionier op het gebied van autonoom rijden. Zo zullen er al in 2017 honderd Volvo's rondrijden in Göteborg die de hulp van de mens niet meer nodig hebben. En uit die voorbereiding halen de Zweden veel kennis over hoe mensen zich graag in autonome auto's laten verplaatsen. Met de Concept 26 wordt dit gevisualiseerd.

Volgens Volvo zitten we gemiddeld 26 minuten in de auto om op het werk te komen. Vandaar de naam van dit interieurconcept, waarmee de Zweden willen aantonen hoe het auto-interieur eruit zou kunnen zien als we massaal aan het autonoom rijden zijn geslagen. Wat meteen opvalt zijn de ogenschijnlijk heerlijk zittende stoelen. En als we Volvo moeten geloven zijn ze dat natuurlijk ook.

De bestuurder beschikt zelfs over de standen Drive, Create en Relax voor optimaal genot onderweg. Vooral die laatste klinkt heel ontspannend, mede omdat je echt languit kunt liggen omdat het stuurwiel zich in deze modus ver terugtrekt.

Ondertussen een filmpje kijken of andere entertainment streamen (via Netflix)? Dat is mogelijk aan de hand van het 25 inch grote display dat tevoorschijn klapt uit het dashboard. De bediening verloopt via een centrale tablet-unit en aan een knusse sfeer ontbreekt het ook niet dankzij het rijkelijke leder, hout en andere fraaie details.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Volvo S60 duikt poedelnaakt op

Autonieuws
> Artikel lezen

Schrik! Lara Croft rijdt Volvo voortaan

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo XC40 nu ook als plug-in hybride

Autonieuws
> Artikel lezen

Officieel: Polestar 1 ís productierijpe Volvo Coupé Concept

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo XC60 is World Car of the Year 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo XC40 uitgeroepen tot Europees Auto van het jaar

Autonieuws
Volvo XC40 uitgeroepen tot Europees Auto van het jaar
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.