Autonieuws

Wiesmann

Wiesmann teruggehaald uit de dood

Welles, niettes en uiteindelijk toch wel: Wiesmann ging kopje onder in 2014. Maar de eigenaardige sportautobouwer uit het Duitse Dülmen keert weer terug. Dankzij de Britten.

Wiesmann teruggehaald uit de dood
Als Jeremy Clarkson nog de anchorman van Top Gear was, zou hij zijn kans onmiddellijk schoon zien er een gevatte grap over te maken. Wie weet doet hij dat alsnog tijdens zijn nieuwe autoprogramma, feit is dat we de Engelsen maar wat dankbaar moeten zijn dat ze Wiesmann terug uit de dood hebben gehaald. Een Brits koppel nog wel, Berry en Anita Tatalovic geheten, hebben de merkrechten gekocht en Wiesmann Automotive GmbH opgericht. Evenals Wiesmann Immobilien GmbH en Wiesmann International GmbH.

Vertrouwde fabriek en filosofie
Nu in alle euforie naar de dealer hollen voor een nieuw gebouwde Wiesmann heeft echter geen zin. Maar de kersverse eigenaren hebben absoluut de intentie de pure, retro-klassieke sportauto's met gekko-logo zo snel mogelijk weer in de verkoop te brengen. Welke modellen dat zijn, is nog niet duidelijk. Al wel dat ze in de vertrouwde fabriek in Dülmen gebouwd zullen worden, als de tijd rijp is. Wij kunnen alleen maar hopen dat ons geduld niet te lang op de proef wordt gesteld.
Redactie
Door Redactie

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers