Autonieuws

Breitling cadeau bij Bentley Bentayga First Edition

Een First Edition is normaliter bedoeld om een nieuwe model voortvarend van start te laten gaan, direct na de marktlancering. Bij een auto die toch al luttele tonnen kost verwacht je zo'n introductiemodel niet, en al helemaal niet bij de Bentayga, de allereerste SUV van Bentley. Toch kunnen snelle beslissers ervoor terecht in Crewe.

Een First Edition is steevast rijker uitgerust dan het instapmodel. Logisch, want hoe anders wil een automerk een potentiële klant zo snel mogelijk over de streep trekken? Afijn, ook de Bentayga First Edition trakteert de snelle beslisser op heel wat lekkers. Union Jack-badges bijvoorbeeld, voorzien van een duidelijke '1'. Maar ook specifieke 22 inch wielen, lederen bekleding met 'diamond within diamon'-motief, uniek stikselwerk, oplichtende dorpels en veel, heel veel hout en aluminium.

Breitling
Maar dat is niet alles. Sterker, de mooiste verwennerijen moeten nog komen. Ten eerste wordt de Bentayga First Edition in een gelimiteerde oplage van 608 stuks gebouwd, verwijzend naar het aantal pk's van de W12-biturbo onder de motorkap. Kortom, hij is behoorlijk exclusief, want Bentley verwacht toch zekere enkele duizenden Bentayga's te verkopen.

Maar het leukste extraatje is toch wel een Breitling-klok. Niet deze klok – want dat zou iets te veel van het goede zijn en qua totaalprijs niet echt een lokkertje – maar een speciale chronograaf-editie van de fameuze horlogemaker. Kopers hebben zelfs keuze uit drie horlogemodellen: Emergency, Cockpit B50 en Chronomat 38.

Gerelateerde artikelen

Stekkeren met de Bentley Bentayga Hybrid

Autonieuws
> Artikel lezen

Kluis met vingerafdrukscan in Bentley Bentayga

Autonieuws
Kluis met vingerafdrukscan in Bentley Bentayga
> Artikel lezen

Derde motor Bentley Bentayga een V8-benzine

Autonieuws
> Artikel lezen

Bentley zet klauwen in Bentayga Falconry Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Stijlvol geweld: Bentley Bentayga Field Sports by Mulliner

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Bentley gaat voor Pikes Peak-record met Bentayga

Autonieuws
Bentley gaat voor Pikes Peak-record met Bentayga
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.