Autonieuws

Aftellen naar nieuwe Kia Cadenza

Als je dacht dat de Optima Kia's vlaggenschip is, dan heb je het mis. Daar zitten nog twee modellen boven: de Quoris en de Cadenza, beide niet leverbaar in Nederland. Meer wat niet is kan nog komen in het geval van de nieuwe Cadenza, nu Hyundai van Genesis een eigen luxemerk heeft gemaakt.

De huidige generatie Kia Cadenza schurkt tegen het formaat van de Mercedes S-klasse aan, dus dan weet je met wat voor een lel van een auto je te maken hebt. De Quoris is zelfs nog een tikkeltje groter, maar die zien we nooit worden geleverd in Europa. De nieuwe Cadenza daarentegen…

Kia (Europe) zal dat ongetwijfeld grotendeels af laten hangen van de binnenkort ook te onthullen Genesis G90. Moederbedrijf Hyundai heeft namelijk al wel serieuze Europese ambities met die luxesedan.

Aanvankelijk enkel overzees
Maar goed, wellicht lopen we iets te ver op de zaken vooruit, gevoed door enthousiasme dat deze teasertekeningen teweegbrengen. Want hoewel designschetsen als deze drie van de nieuwe Cadenza vaak overdreven gestileerd zijn, oogt het evengoed zeer veelbelovend. Veel strakker dan de huidige generatie. Idem dito binnenin. Hopelijk dus binnenkort meer. Op de LA Auto Show later deze maand?

Gerelateerde artikelen

Kia Ceed Sportswagon lekt nu al uit

Autonieuws
Kia Ceed Sportswagon lekt nu al uit
> Artikel lezen

Minstens 600 liter voor nieuwe Kia Ceed Sportswagon

Autonieuws
> Artikel lezen

Vol-elektrische Kia Niro EV als productiemodel gesnapt

Autonieuws
> Artikel lezen

Gefacelifte Kia Sportage nu al naakt gespot

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.