Autonieuws

Vierwielaangedreven open Porsche´s 911

Porsche presenteert wederom een nieuwe serie van de 911. Naast de gesloten vierwielaangedreven versie is er nu ook een Carrera 4 Cabriolet en Carrera 4S Cabriolet. De levering start in de herfst van dit jaar.

De nieuwe 911 Carrera 4 Cabriolet wordt aangedreven door een 3.6 liter zescilinder boxermotor met een vermogen van 325 pk. De open vierwielaangedreven sportauto accelereert hiermee in 5,3 seconden naar 100 km/h en behaalt een topsnelheid van 280 km/h. Het Carrea 4S-model wordt aangedreven door een 3.8 liter motor met een vermogen van 355 pk. Daarmee behaalt de auto een topsnelheid van 288 km/h en wordt er in 4,9 seconden naar 100 km/h gesprint.
 
Visco koppeling
Het vermogen wordt, net als in de coupé, overgebracht via een vierwielaandrijvingssysteem met Visco koppeling. Er wordt constant tussen de 5 en 40 procent vermogen overgebracht naar de voorwielen. De hoeveelheid is afhankelijk van de situatie op de weg.
 
Verbreed
Om plaats te maken voor het aandrijvingssysteem is de vierwielaangedreven Porsche aan de achterkant 44 mm breder. Bijkomend voordeel is dat de kont hierdoor nog dikker aandoet. Volgens Porsche staat de combinatie van veel vermogen en vierwielaandrijving garant voor veel open rijplezier. Open rijden kan heel simpel met een druk op de knop. Het dak vouwt in 20 seconden naar benenden. Openen en sluiten kan zelfs tot een snelheid van 50 km/h.
 
Actieve veiligheid
De actieve veiligheid is door Porsche verhoogd dankzij de toevoeging van nieuwe functies aan het Porsche Stability Management System (PSM). Zo worden de remmen van te voren op druk gebracht en kan er krachtiger en sneller geremd worden. Bovendien zorgt de remassistent voor voldoende remkracht bij een noodstop. Ook als je de rem niet krachtig genoeg intrapt gebruik je dan wel de volledige remkracht. PASM (Porsche Active Suspension Management) is standaard op de Carrera 4S en past de instellingen van het onderstel aan aan de situatie.
 
Levering
Na de zomer staan de vierwielaangedreven Porsche cabriolets bij de dealers. In Nederland beginnen de prijzen bij € 132.610,- voor de Carrera 4 Cabriolet en € 147.350,- voor de Carrera 4S Cabriolet.

Gerelateerde artikelen

Kekke kleur voor vernieuwde Porsche Macan

Spyshots
> Artikel lezen

En de echte naam van de Porsche Mission E luidt…

Autonieuws
En de echte naam van de Porsche Mission E luidt…
> Artikel lezen

Rimac ontvangt zegen en geld van Porsche

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche luidt einde 911.2 in met 911 Speedster

Autonieuws
Porsche luidt einde 911.2 in met 911 Speedster
> Artikel lezen

Porsche met 10(!) 911's RSR naar Le Mans

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.