Autonieuws

Zo legt Bugatti de Chiron-klant in de watten

De Chiron belooft beter, krachtiger, sneller maar ook nog duurder zijn dan de Veyron. En dat vraagt om een hernieuwde showroomaanpak, meent Bugatti. Zo is de Chiron-geïnteresseerde momenteel het beste af bij de dealers in Miami en Manhattan.

Niet dat Bugatti sterk het gevoel heeft dat het een versnelling hoger moet inschakelen om zieltjes te winnen, want de animo voor de Chiron is naar eigen zeggen 'gigantisch'. Maar dat betekent niet dat er één en ander te verbeteren viel. Zo zijn de showrooms in Miami en New York Manhattan de eerste die voldoen aan de nieuwste standaard zoals die ook wordt gehanteerd in het Franse Molsheim, daar waar het hoofdkwartier van Bugatti is gevestigd en iedere Chiron (en daarvoor de Veyron) met de hand zal worden geassembleerd.

Eten van de vloer
Handwerk gaat bij exclusieve autofabrikanten vaak gepaard met een klinische bedoening in de werkplaats, de showroom en zelfs de administratie, en dat lijkt bij het Bugatti's nieuwe showroom-concept ook het geval. Natuurlijk is nu alles nog spiksplinternieuw, maar het is de bedoeling dat die indruk tot in de lengte der dagen gewekt wordt.

En klinisch wil niet zeggen kil. Een loungesfeertje aan de hand van comfortabel meubilair (dat speciaal voor Bugatti is ontworpen) moet voor een warm welkom zorgen en nieuw is dat de klant op zijn gemakje zijn Bugatti tot in de puntjes kan samenstellen via een iPad. Uiteraard onder begeleiding van een verkoper indien gewenst.

Meer showrooms volgen
Verwacht je als Chiron-gegadigde net zo'n behandeling als in Miami en Manhattan maar heb je geen tijd of zin om het vliegtuig te pakken? Geen nood. Met een beetje geduld kom je binnenkort ook aan je trekken in München, Monaco of Tokyo. Bugatti is al bezig met de voorbereidingen voor haar dealershowrooms aldaar.

Gerelateerde artikelen

PF Bugatti Type 390: een motorblok voor om de pols

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Geldwolf wil nu al weer van z'n Bugatti Chiron af

Autonieuws
Iemand hoopt 1 miljoen winst te maken op 2de hands Buggati Chiron af
> Artikel lezen

3D geprinte titanium remklauwen voor Bugatti Chiron

Autonieuws
> Artikel lezen

Terugroepen van een Bugatti doe je zo

Autonieuws
> Artikel lezen

Bugatti Chiron Sport geeft iedereen het nakijken

Autonieuws
Chiron Sport
> Artikel lezen

Vooruitblikken op Bugatti Chiron Grand Sport

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.