Autonieuws

I'm back! Humvee weer te koop

Gut, wie had dat gedacht: de Humvee staat opnieuw in de Europese prijslijsten. Ook in Nederland! Gentleman Car, de vroegere importeur van Hummer in de Benelux, haalt de civiele versie van het iconische legervoertuig terug naar het Europese vasteland. Bestellen kan per direct.

Een paar maanden geleden nog dachten we dat het definitief over en sluiten was voor de Humvee, nadat het Amerikaanse leger na 25 jaar een betere, snellere en sterkere opvolger had gevonden in de JLTV. Maar als het aan Gentleman Car ligt gaat de Humvee ook na 2018 nog lang door met imponeren en angst inboezemen. Niet alleen als rots in de branding voor het leger, maar ook op de openbare weg.

Arnold
In 1992 werd de eerste civiele versie van de Humvee gemaakt onder het merk Hummer en met de naam H1. In het prille begin vond men het hoekige gevaarte met z'n bijna vierkante voetafdruk maar wat merkwaardig. Totdat 'Mister Terminator' Arnold Schwarzenegger er furore mee maakte. De acteur is H1-fan van het eerste uur en reed daarvoor al met een afgedankte militaire Humvee.

Onmisbaar
In 2009 stopte de bouw van de straatlegale H1 nadat General Motors de stekker trok uit het noodlijdende Hummer. Maar de militaire Humvee wordt nog wel doorgebouwd. Tot 2018 sowieso, want – en ondanks de JLTV – bestelde het Amerikaanse Department of Defence in de loop van 2010 opnieuw 8.000 Humvee's voor een bedrag van 1,3 miljard dollar.

Officieel geen H1
Omdat AM General jaren geleden de naamrechten verkocht aan General Motors mag de civiele versie van de Humvee officieel niet als H1 door het leven gaan. Maar wat geeft dat? Humvee bekt ook lekker en het is bijzonder dat 'ie weer in de prijslijsten staat. De verschillen met de militaire versie zijn zelfs te verwaarlozen. Enkel de motorafstelling is gewijzigd in verband met de uitstoot.
Over CO2 gesproken. Dat is wel een dingetje voor de prijs van de Humvee. Voor minder dan twee ton wisselt hij daardoor niet van eigenaar. Exclusief lokale belastingen.

Gerelateerde artikelen

Hummer H1 komt terug als bouwpakket

Autonieuws
Hummer H1 komt terug als bouwpakket
> Artikel lezen

De 17 wildste creaties op de 2014 SEMA Show!

Tuning & styling
Ken Block '65 Mustang Hoonicorn RTR
> Artikel lezen

Overname ketst af: GM trekt stekker uit Hummer

Autonieuws
Overname ketst af: GM trekt stekker uit Hummer
> Artikel lezen

DC Design maakt Hummer H1 voor staatshoofden

Tuning & styling
DC Design maakt Hummer H1 voor staatshoofden
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.