Autonieuws

Fiat 124 Spider stuurt ansichtkaartjes alvast uit

De LA Auto Show opent de deuren pas 20 november, maar de langverwachte Fiat 124 Spider lijkt daar al te vertoeven. Zo vallen zonet al twee teasende ansichtkaartjes op de mat.

Ja, ludieke marketing voeren kunnen de Italianen wel. Maar nieuwe auto's geheimhouden daarentegen lijkt ze een stuk lastig af te gaan. Want de 124 Spider lekte een dikke maand geleden al poedelnaakt uit, waardoor deze teasende ansichtkaarten eigenlijk meteen de prullenbak in kunnen. Terwijl ze zo leuk bedacht zijn.

Driekwart Japans
Door die lekkage weten we ook al grotendeels hoeveel de 124 Spider deelt met de Mazda MX-5. Zo heeft Fiat het exterieur van haar langverwachte Barchetta-opvolger enigszins eigen gemaakt door de lichtunits aan te passen. Maar dat is het dan ook wel. Binnenin oogt de 124 Spider zelfs krek eender aan zijn Japanse evenknie, op de logo's na natuurlijk.

Abarth zit al klaar
Het voorgaande geschreven te hebben, is een foei richting Mazda toch wel op z'n plaats. Het waren namelijk niet de Italianen maar de Japanners die beloofden dat de 124 Spider enkel het onderstel van de nieuwe MX-5 zou lenen. Voor de rest van de roadster was Fiat zelf verantwoordelijk. En nu schijnt dat enkel op motorisch vlak te zijn. Anderzijds, of we daar nu zo rouwig om moeten zijn? Abarth heeft reeds laten weten dat zij zich ook op de 124 gaan storten en daarbij de 1.75 TBi-turbomotor willen inzetten. In de Giulietta QV is 'ie goed voor 240 pk. De MX-5 komt niet verder dan 160 pk.

Gerelateerde artikelen

Fiat 124 Spider ongecamoufleerd betrapt!

Spyshots
Fiat 124 Spider ongecamoufleerd betrapt!
> Artikel lezen

Fiat 124 Spider treedt uit de schaduw

Autonieuws
> Artikel lezen

Nog dit jaar het doek van Fiat’s MX-5

Spyshots
Fiat 124 Spider
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.