Autonieuws

2017 het jaar van de Volkswagen Golf VIII?

Op de Golf I na heeft Volkswagen telkens om de 5 à 6 jaar een nieuwe generatie van haar bestseller gepresenteerd. En aangezien de Golf VII uit 2012 stamt is het zo gek niet om nu het balletje rond de Golf VIII eens op te werpen.

Sinds de Golf V duurt de levenscyclus van elke Golf-generatie zo'n 5 jaar en we hebben goede redenen om te geloven dat de zevende generatie niet een jaar langer meegaat. Kortom, dat zou betekenen dat 2017 het moment van de Golf VIII wordt en onze illustrator dacht alvast met ons mee over hoe die eruit kan komen te zien.

Evolutie…
Zoals uit deze computerillustratie valt op te maken denken wij dat Volkswagen bij de nieuwe Golf wederom voor evolutie kiest. Sterker, het zou ons niet verbazen dat de Golf 8 net zo'n stap maakt (ten opzichte van de Golf 7) als destijds van de vijfde naar de zesde generatie. Oftewel, eerder een gewiekste facelift dan een compleet nieuwe auto.

Vanwaar deze gedachte? Wel, ondanks dat de Golf 7 inmiddels al weer ruim 3 jaar meegaat, kan hij zich qua technologie, gewicht, efficiëntie, (veiligheid)features en rijeigenschappen nog prima meten met de nieuwste modellen in zijn klasse. Daar komt bij dat de ontwikkelingen in de auto-industrie wel snel gaan, maar ook weer niet zo snel dat een model zomaar ineens hopeloos verouderd is. Bovendien is de Golf ontwikkeld volgens het MQB-principe en dat moet toch echt nog wel wat jaren mee.
De grootste stappen worden toch vooral gemaakt op het gebied van communicatietechnologie, zoals infotainment. Evenwel duikt de Golf 8 naar verluidt onder de 1.100 kilogram, waarmee het model in de buurt komt van auto's die 20 jaar geleden werden gebouwd. Dit zonder in te boeten aan luxe, comfort en veiligheid.

…of toch (eindelijk) revolutie?
Niet iedereen deelt onze visie. Sommige bronnen beweren namelijk dat Volkswagen eindelijk revolutionair te werk gaat bij de Golf VIII. Zij gaan daarbij af Volkswagen's belofte 'het de volgende keer radicaal anders te doen'. Vooral krachttaal, denken wij. De Duitsers namen immers soortgelijke woorden in de mond toen ze de Golf 7 aankondigden.
Als je de geschiedenisboeken erop naslaat is het gewoonweg zeer moeilijk te geloven dat Volkswagen daarin woorden als 'radicaal' en 'revolutionair' heeft opgenomen. Qua technologie wellicht, maar niet qua design. Stilletjes hopen we dat we ongelijk hebben, maar tot die tijd klampen wij ons vast aan deze virtuele preview.

Gerelateerde artikelen

Golf met 2 motoren en 600 pk(!) beklimt Pikes Peak

Autonieuws
Golf met 2 motoren en 600 pk(!) beklimt Pikes Peak
> Artikel lezen

Opnieuw meer pk's voor Volkswagen Golf GTI

Autonieuws
> Artikel lezen

Opnieuw meer pk's voor Volkswagen Golf GTI

Autonieuws
> Artikel lezen

Stagiairs stoppen Volkswagen Golf 411 pk toe

Autonieuws
> Artikel lezen

Hier is 'ie dan, de 290 pk sterke Golf GTI TCR

Autonieuws
> Artikel lezen

Hier is 'ie dan, de 290 pk sterke Golf GTI TCR

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.