Autonieuws

Vintage Mazda MX-5 Spyder en brute Speedster op SEMA

Ter gelegenheid van de SEMA Show in Las Vegas heeft de Amerikaanse Mazda-tak zich uitgeleefd op de MX-5. Het resultaat zijn een Spyder en Speedster met beiden een eigen gezicht. De een vintage, de ander lekker bruut.

Volgens Ken Saward, Mazda's Amerikaanse designmanager, zijn de MX-5 Spyder en MX-5 Speedster auto's zonder compromis. En als je het ons vraagt geldt dat met name voor de Speedster. Die moet het niet alleen stellen zonder dak, maar ook zonder voorruit.
Dat is echter niet alles. Zo zijn de deuren en stoelen opgetrokken uit carbon en kenmerken ook de 16 inch wielen zich door een extreem licht gewicht. De MX-5 Speedster moet volgens Mazda niet meer dan 943 kg wegen en ook nog eens 30 mm dichter bij het asfalt staan dan een gewone MX-5. Dat moet gegarandeerd extra sportiviteit toevoegen.

Mooie kleurencombinatie
Iets minder extreem, maar daarmee niet minder leuk, is de MX-5 Spyder. Die beschikt over een 'bikini top' dakje dat een mooie kleurencombinatie vormt met de Mercury Silver exterieurkleur. Samen met een carbon bodykit, speciale grille en exclusieve 17 inch lichtmetalen wielen is dit wat ons betreft een MX-5 variant die zo in productie zou kunnen gaan. Helaas is daarvan echter geen sprake. Ze zijn vooral bedoeld om te laten zien wat de aftermarket-markt zou kunnen doen met de MX-5.

Gerelateerde artikelen

Mazda komt met restauratieplan voor originele MX-5

Autonieuws
Mazda komt met restauratieplan voor originele MX-5
> Artikel lezen

Mazda laat de Japanse vlag wapperen op SEMA

Autonieuws
> Artikel lezen

Waarom wij eeuwige liefde verklaren aan de Mazda MX-5 RF

Autotests
> Artikel lezen

Afneembare hardtop voor Mazda MX-5 Cup

Autonieuws
> Artikel lezen

Fotoserie Mazda gooit nog wat kolen op het vuur

Fotogalleries
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.