Autonieuws

Mercedes GLS knalt alvast op het web

De vernieuwde Mercedes-Benz GL, straks GLS geheten, staat op het punt officieel voorgesteld te worden. Dat bewijzen deze vroege kiekjes die afkomstig zijn van de website Woldscoop.

Dat Mercedes-Benz haar modelnamenreeks heeft aangepast ter verduidelijking van haar leveringsprogramma kan je niet ontgaan zijn. Zo gingen de GLC (voorheen GLK) en de GLE (voorheen M-klaase) de GLS immers al voor. En toch zal het even wennen zijn dat Mercedes' grootste binnenkort niet langer als GL door het leven gaat.

Subtiel
Dat de GLS geen nieuwe auto zal zijn, maar een facelift van de GL is meteen te zien. De vernieuwingen zijn uiterst subtiel en Mercedes lijkt zelfs niet eens de moeite hebben genomen om de lichtunits te hertekenen. De bumpers en de grille behoren tot de grootste veranderingen, voor zover dat nu te zien valt. Niettemin past de GLS qua ontwerp prima in het straatje van de GLE en GLC.

Los Angeles
Binnenin verwachten we ook enkele updates, net als onder de motorkap. Maar daarover eind deze maand meer, als het doek er officieel afgaat op de LA Auto Show.

Gerelateerde artikelen

'Gefacelifte Mercedes GLS ook als Maybach'

Spyshots
Gefacelifte Mercedes GLS trotseert de kou
> Artikel lezen

Toekomstige Mercedes GLE en GLS samen op pad

Spyshots
> Artikel lezen

Spyshots: nieuwe Mercedes GLS laat zijn gezicht zien

Autonieuws
Spyshots gls
> Artikel lezen

Mercedes EQ C prototype wil graag opvallen

Spyshots
Mercedes EQ C prototype wil graag opvallen
> Artikel lezen

Mercedes GL-klasse nu officieel veranderd in GLS

Autonieuws
Mercedes-Benz GLS
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.