Autonieuws

MINI vraagt 25 mille voor nieuwe Cabrio

De nieuwe Cabrio staat pas in maart 2016 bij de dealer, maar nu al weet MINI wat de prijzen ervan zijn. Instappen kan vanaf 25 mille.

Op het grotere formaat na is de nieuwe MINI Cabrio ten opzichte van zijn voorganger meer van hetzelfde. En dat geldt eveneens voor de prijzen. Instappen kan namelijk nog steeds vanaf 25 mille en net als bij het nog uit te zwaaien Cabrio-model rijd je voor dit geld de One-basisuitvoering. Echter die is nog niet vanaf de marktlancering in maart verkrijgbaar.

Dat is wel de Cooper. Die heeft een 136 pk sterke driecilinder onder de kap en kost 28 mille. Opteer je liever de 192 pk sterke Cabrio Cooper S, weet dan dat je € 35.990,- armer raakt. Een prijs die exact gelijk is aan het uitgezwaaide model met 184 pk sterke 1.6-viercilinderturbo. Dieselen kan met de Cooper D, die het doet met een 1.5 liter driecilinder en 116 pk. De prijs? Vanaf € 30.990,- is 'ie de uwe. Diesel-rijden met de MINI Cabrio is daarmee zo'n 1.500 euro duurder dan geworden.

Standaarduitrusting
Zolang de One-basisuitvoering nog niet leverbaar is bestaat de standaarduitrusting van de MINI Cabrio uit: Park Distance Control achter, een start/stop-knop inclusief Keyless Go en de Easy Load functie, een systeem waarmee de onderste rand van het gesloten dak omhoog scharniert voor betere toegang tot de bagageruimte. Verder is er snelheidsafhankelijke Servotronic-stuurbekrachtiging en Dynamic Stability Control inclusief Dynamic Traction Control en Electronic Differential Lock Control.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe MINI Cabrio JCW knalt uit z'n dak

Autonieuws
Mini Cabrio JCW
> Artikel lezen

Summertime: MINI John Cooper Works Convertible

Fotogalleries
Summertime: MINI John Cooper Works Convertible
> Artikel lezen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

AC Schnitzer gaat los op MINI

Tuning & styling
> Artikel lezen

Nieuwe MINI Cabrio ruim op tijd voor de zomer

Autonieuws
MINI Cabrio
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.