Autonieuws

Top-5 alternatieven DeLorean DMC-12

Dit zijn de 5 alternatieven voor de DeLorean DMC-12

De DeLorean DMC-12 uit Back To The Future is dé tijdsmachine bij uitstek. Zeker voor filmfans, en het is niet moeilijk om te begrijpen waarom de producers van die filmklassiek destijds voor de extravagante tweezitter met vleugeldeuren kozen. Maar wat als Marty McFly en Dr. Emmet Brown heden zo’n machine in elkaar zouden moeten knutselen? Of 10 jaar geleden? Zuto.com zocht het uit aan de hand van een onderzoek.

BMW i8
N01

BMW i8

Als de Delorean anno 2015 uitgevonden moest worden, verkiest ruim 1 op 3 mensen de BMW i8 als favoriete teletijdmachine. Niet verwonderlijk, want de 'Beamer' is elektrisch waardoor je niet meer tussen het vuilnis hoeft te neuzen naar radioactief afval en zelfs de deuren zwaaien naar boven open.

Ford GT
N02

Ford GT

Zou je je trip tussen 2000 en 2010 gepland hebben, dan moet je de Ford GT hebben, vindt men. De voornaamste reden? Een topsnelheid van ruim 200 mijl per uur, oftewel mimimaal 320 km/h.

Dodge/SRT Viper
N03

Dodge/SRT Viper

De donor-auto bij uitstek voor een aflevering in de nineties is volgens de ondervraagden door Zuto.com de Dodge Viper. De Amerikaan heeft immers de snelheid en de tijdloze looks.

Lotus Esprit
N04

Lotus Esprit

Dat de DeLorean z’n kroon uit de eighties niet prijsgeeft, is nogal wiedes. Maar winnende auto uit de seventies, de Lotus Esprit, zou de aluminium DMC-12 wel eens het vuur aan de schenen kunnen leggen. Met 35% haalt hij veruit de hoogste score bij het onderzoek. Maar wellicht wil je toch wat snellers om die vereiste 88 mijl per uur voor de tijdreis bijtijds te bereiken.

Wat nog komen gaat...
N05

Wat nog komen gaat...

Voor de gein staat er ook nog een Chevrolet FNR bij. Voor het volgende decennium, maar we weten allemaal dat de toekomst andere auto’s oplevert dan gedacht. Ook daarvan is Back To The Future een sprekend voorbeeld.

Gerelateerde artikelen

Zo combineren échte mannen werk en privé

Autonieuws
Zo combineren échte mannen werk en privé
> Artikel lezen

Nieuwe Skoda Octavia (Combi) naar buiten

Spyshots
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Veramerikaanste Toyota Camry lost Avensis af

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW België geeft primeurtje weg bij online configurator 8-serie

Autonieuws
> Artikel lezen