Autonieuws

BMW antwoordt op Audi's RS Performance-modellen

Dit kan geen toeval zijn. Daags nadat Audi de RS 6 en RS 7 elk naar een hoger niveau tilde, presenteert BMW de M5 Metal Edition. En ook die doorbreekt de 600 pk.

De pk-wedloop onder de drie Duitse luxemerken heeft eigenlijk nooit stilgelegen. Er was immers al eens een M5 met 600 pk, de 30 Jahre Edition, dus het introduceren van deze M5 Metal Edition koste niet al te veel moeite in een poging klanten bij de Audi RS 6 en RS 7 Performance weg te houden.

Door de 300
600 pk dus. En 700 Nm aan koppel. Dat is minder dan de zopas voorgestelde Quattro's maar staat evengoed nog altijd garant voor duizelingwekkende prestaties. Van 0 naar 100 km/h snellen duurt met de M5 Metal Edition niet langer dan 4 seconden. Qua topsnelheid kan de speciale M5 wel meekomen met de RS 6 en RS 7 Performance: 305 km/h.

Individual-behandeling
Maar waar het eigenlijk vooral om draait bij deze M5 is de exclusieve voorkeursbehandeling. En daarvoor mocht BMW Individual opdraven. Zij voorzagen de Beierse performance-sedan van een unieke carrosserielak 'Pure Metal' en zetten 'm op 20 inch dubbelspaaks M-wielen met daarachter carbon-keramische remschijven. Binnenin treft je zoal fijn gelooid Merino-leder voorzien van 'Silverstone'-stiksels en donkere sierpanelen voor een extra sportieve sfeer. Hebben? Dan zal je moeten verhuizen naar Zuid-Afrika. De M5 Metal Edition is namelijk een exclusieve uitgave van BMW-importeur aldaar.

Gerelateerde artikelen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed

Autonieuws
Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed
> Artikel lezen

BMW pakt primeur met draadloos opladen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.