Autonieuws

Nieuwe MINI Cabrio ruim op tijd voor de zomer

De herfst is nog maar net afgetrapt of MINI kijkt al weer uit naar de zomer. Met de nieuwe MINI Cabriolet, waar net als bij de Hatchback een Hollands tintje aan zit.

Hollands tintje als in een Nederlandse productie. De nieuwe MINI Cabrio zal namelijk begin 2016 bij VDL Nedcar van de band rollen. De keus voor de Limburgse autofabriek komt niet als een verrassing; het design van de nieuwe Cabrio is dat immers ook niet en in het Limburgse Born, waar Nedcar is gevestigd, heeft men al enige ervaring hiermee. De MINI Hatchback wordt er al een tijdje gebouwd namelijk.

18 seconden
Zoals alle nieuwe MINI's is ook de Cabrio weer een stuk groter qua formaat dan zijn voorganger. Liefst 10 centimeter is erbij gekomen in de lengte en de breedte en hoogte nam met respectievelijk 44 en 7 millimeter toe. Onveranderd qua look maar wel technisch verbeterd is de cabriokap. Volgens MINI is die nog stiller, openen en sluiten duurt 18 seconden en dat kan al rijdend tot 30 km/h. Geinig is het voortaan kunnen verkrijgen van de 'Union Jack' als print bovenop het dak, waar dat bij de Hatchback en de Clubman al gemeengoed was. Ook staat de Always Open Timer weer in de prijslijst.

4-zitter
Door de toegenomen buitenmaten kon ook de wielbasis groeien. Bijna 3 centimeter kwam erbij, en volgens MINI heeft dit geresulteerd in voldoende plek voor 4 personen. De bagageruimte profiteert hier tevens van en heeft nu een standaardinhoud van 215 liter, 25% meer dan voorheen. Wordt er open gereden, dan blijft er nog 161 liter over. De linnen kap moet immers ergens een rustig plaatsje vinden.

Drie motoren
MINI gaat de nieuwe Cabrio in eerste instantie beschikbaar stellen met twee benzinemotoren en een diesel. De lichtste benzine is een 1.5 liter driecilinder met 136 pk en 220 Nm koppel. Accelereren naar 100 km/h kun je hiermee al in minder dan 9 tellen en de topsnelheid reikt tot 208 km/h. Als gemiddeld verbruik geeft MINI 5,1 l/100 km op.
Meer vermogen en snelheid is er met de Cooper S-uitvoering. Die heeft een geblazen viercilinder onder de kap met 192 pk en 280 Nm. De sprint naar 100 km/h duurt hiermee nog maar 7,2 seconden en pieken kan bij 230 km/h. Per honderd gereden kilometers moet je rekenen op een liter meer qua verbruik.

Tot slot de MINI Cooper D Cabriolet. Deze dieselmotor daarvan heeft een inhoud van 1.5 liter en weet 116 pk en 270 Nm op te wekken, kan je in 9,9 seconden naar de 100 km/h laten snellen en heeft een topsnelheid van 195 km/h. En dat terwijl het gemiddeld verbruik 1 op 25 bedraagt, volgens MINI.

Gerelateerde artikelen

AC Schnitzer gaat los op MINI

Tuning & styling
> Artikel lezen

MINI vraagt 25 mille voor nieuwe Cabrio

Autonieuws
> Artikel lezen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe MINI Cabrio JCW knalt uit z'n dak

Autonieuws
Mini Cabrio JCW
> Artikel lezen

Summertime: MINI John Cooper Works Convertible

Fotogalleries
Summertime: MINI John Cooper Works Convertible
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.