Autonieuws

ClassicsNL

13 redenen om ClassicsNL te bezoeken

Dit weekend openen in Leeuwarden voor de eerste maal de deuren van ClassicsNL: de nieuwe klassiekerbeurs die garant staat voor een mooie mix van klassiekers uit alle delen van de wereld en uit diverse leeftijds- en prijsklassen. Wij mochten alvast exclusief even binnenkijken en geven je 13 redenen om dit weekend naar Leeuwarden te gaan.

Barnfinds
N01

Barnfinds

Hoe vaak sta je daadwerkelijk oog-in-oog met originele schuurvondsten? Op het themaplein 'Barnfinds' staan er meerdere. Ongerestaureerd.

Hoe het ooit begon
N02

Hoe het ooit begon

De historie van Volkswagen in één oogopslag. Zowel de Transporter alsook de Kever vormden de start van de inmiddels grootste autofabrikant ter wereld.

Auto's uit de jaren '20
N03

Auto's uit de jaren '20

Het themaplein 'Back to the twenties' laat auto's zien die je nog maar zelden in levende lijve kunt aanschouwen.

Porsche 356 Speedster
N04

Porsche 356 Speedster

Noem naast de 911 een klassieke Porsche en reken maar dat velen de 356 Speedster noemen. Op ClassicsNL mag die dan ook niet ontbreken.

Vive la France
N05

Vive la France

Het themaplein 'Vive la France' telt meerdere unieke Franse bolides waarvan deze Peugeot 202 'Tow truck' tot onze favorieten behoort.

Youngtimers
N06

Youngtimers

Natuurlijk wordt de beurs gedomineerd door klassiekers, maar ook de youngtimer-liefhebber komt in Leeuwarden aan zijn trekken.

Vier generaties Corvette
N07

Vier generaties Corvette

Als je de huidige Corvette ziet kun je het je haast niet voorstellen, maar wat je hier op de foto ziet is toch echt zijn voorvader. En zijn opvolgers staan er gebroederlijk naast.

Omdat cliches zo leuk zijn
N08

Omdat cliches zo leuk zijn

Natuurlijk, de MINI en Fiat 500 (op de foto zie je overigens een 600) zijn cliché. Maar ze horen nu eenmaal op een beurs als deze. Wedden dat je er even aandachtig bij zal staan kijken?

Weet je nog?
N09

Weet je nog?

Wie inmiddels op middelbare leeftijd is heeft ongetwijfeld een herinnering aan de 2CV. Op ClassicsNL staan er meerdere. Sommige in heel opvallende kleuren.

80% is te koop
N10

80% is te koop

Van de ruim 250 auto's op de beursvloer is 80% ook daadwerkelijk te koop.

60 jaar Citroën DS
N11

60 jaar Citroën DS

Het hoofdthema op ClassicsNL is '60 jaar Citroën DS'. Het themaplein bestaat uit zes DS-en, een eerste, tweede en derde generatie (de drie neuzen) alsook een Break, Cabriolet en Ambulance.

Amerikanen in alle soorten en maten
N12

Amerikanen in alle soorten en maten

Herken jij dit interieur? Het is van een zeer exclusieve Shelby GT500 KR. Eén ding kunnen we je garanderen: oog-in-oog met het in perfecte staat verkerende exterieur zal het water je in de mond lopen. En dan te bedenken dat dit slechts één van de vele schitterende Amerikanen is.

Betaalbaar
N13

Betaalbaar

Onze 13de en laatste reden waarom je beslist naar Leeuwarden moet gaan is omdat het ook nog eens betaalbaar is. De entree kost slechts € 9,50 en parkeren € 4,-. Meer info vind je op www.classicsnl.nl.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen op koers voor Pikes Peak-record

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen en Ford overwegen strategische alliantie

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo rijdt nieuwe S60 in de spotlights

Autonieuws
> Artikel lezen

Rimac ontvangt zegen en geld van Porsche

Autonieuws
> Artikel lezen