Autonieuws

De RS-overtroffen: Audi RS 6 en RS 7 performance

Jij dacht dat de RS-modellen van Audi aan hun top zitten? Nee hoor, zo bewijst Audi vandaag. Het presenteert met haar performance-label namelijk de overtreffende trap van de RS-modellen. De RS 6 Avant en RS 7 Sportback mogen zich als eerste met dit performance-label aan de wereld tonen. En ze komen boven de zeshonderd pk!

De RS 6 Avant performance en RS 7 Sportback performance lijken de ouderwetse pk-wedloop weer in gang te zetten. Want schaamteloos overklast Audi hiermee concurrent Mercedes die met de E 63 AMG S de koppositie overnam toen deze werd gepresenteerd. In Ingolstadt konden ze dat blijkbaar moeilijk aanzien. Zodoende kreeg de 4.0 liter V8 biturbomotor er 45 pk bij en hoest nu een totaal van 605 pk op. Minstens zo indrukwekkend is het koppel. Dat steeg (mede dankzij de overboost) tot 750 Nm.

Prestatie-verbetering
Het laat zich raden dat de prestaties hierdoor ook zijn verbeterd. Audi geeft op dat de beide RS'en 0,2 seconde sneller naar 100 km/h sprinten en de acceleratie naar 200 km/h zelfs 1,4 seconde sneller afleggen. De elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/h kan via het optionele dynamic-pakket worden verhoogd naar 280 en zelfs 305 km/h.

Technische optimalisatie
Enkel een motorische oppepper is het niet. Ook aan de techniek sleutelde Audi's RS-afdeling. Zo is er
een sportdifferentieel op de achteras en is de geïntegreerde dempercontrole instelbaar via Audi drive select. Als alternatief levert Audi daarnaast het stijvere RS sportonderstel 'plus' met Dynamic Ride Control (DRC).
Eveneens nieuw voor de performance-modellen is dat de bestuurder - net als bij de nieuwe Audi R8 - met behulp van een speciale knop op het stuur kan variëren tussen de standen auto, comfort, dynamic en individual zonder zijn ogen van de weg te halen.

Sportieve opsmuk
Uiterlijk zijn de twee performance-modellen ondermeer te herkennen aan de 21 inch velgen, sportief gestylde bumpers met grote luchtinlaten vóór en de zwaar aangezette diffuser onder de achterzijde. De hoogglans zwarte honingraatgrille, de gewelfde dorpels en mat-titaniumkleurige accenten behoren eveneens tot de performance-extra's.

7 mille
Audi rekent een slordige 7.000 euro extra voor de vermogenstoename en sportieve extra's. De RS 6 Avant performance mag zodoende voor € 155.590,- de showroom verlaten. De RS 7 Sportback performance is er vanaf € 167.620,- en daarmee eveneens zo'n 7 mille duurder.

Gerelateerde artikelen

Hoe ver schiet Audi door bij nieuwe Audi RS 6?

Spyshots
> Artikel lezen

Dikker dan dik: Audi RS 6 by Prior Design

Tuning & styling
Dikker dan dik: Audi RS 6 by Prior design
> Artikel lezen

Woest: de 1.000 pk sterke RS 6 'Gumball3000' van Jon Olsson

Tuning & styling
1.000 pk sterke Audi RS6
> Artikel lezen

Zelfrijdende Audi RS 7 sneller op circuit dan coureur!

Autonieuws
Zelfrijdende Audi RS 7 sneller op circuit dan coureur!
> Artikel lezen

Spyshots: Audi RS7 Sportback kan zich niet verstoppen

Autonieuws
Spyshots: Audi RS7 Sportback kan zich niet verstoppen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.