Autonieuws

Pick-up Toro is een keer wat anders van Fiat

Na al het (terechte) gemopper op de acties van Fiat de laatste tijd is het leuk te vernemen dat de Italianen niet alleen maar bezig zijn met de Amerikaanse markt. Zelfs deze moderne pick-up, Toro genaamd, is dan een verademing.

De top bij de Fiat Groep lijkt de laatste tijd vooral met zijn hoofd in Amerikaanse sferen te zitten. Om de haverklap vermelden de mediakoppen hoe goed het het wel niet doen aan de overkant van de oceaan. Leuk voor de aandeelhouders en branchepartner Chrysler, maar de Europese autokoper of Fiat-fanaat heeft er weinig aan. Nieuwe modellen die een aantrekkelijk alternatief vormen voor auto's van Duitse, Franse en Japanse makelij willen wij zien. Van Fiat, maar bijvoorbeeld ook Alfa. Gelukkig kwam daar onlangs de Guilia, en ook de Tipo is een opsteker. En nu dus de Toro. Hoe Amerikaans van snit die eigenlijk ook is, er prijkt een Fiat-logo op.

1 ton laadvermogen
Pick-ups zullen in Europa wel nooit een kassucces worden, ze zijn wel steeds meer gewild. En wat dat betreft is de Fiat Toro erg welkom. De Fiat Toro is een 1-tons pickup. Dat is het maximale gewicht dat hij in z'n laadbak kan verdragen. En om dat gewicht te verzetten is er keuze uit een 1.8 benzine met 138 pk of een 2.0 liter diesel met 170 pk.

Flinke knaap
Overigens is het geen onderdeurtje, die Toro. Liefst 4,9 meter in de lengte meet 'ie en moet ook nog plaats bieden aan vijf inzittenden. In alle comfort, want de lijst met uitrusting is lang en omvat onder meer navigatie, een gedeeltelijk in leder uitgevoerd interieur, licht- en regensensoren, een achteruitrijhulp en een afdaalhulp voor hellingen.

Wie weet
Dan toch nog slecht nieuws. Voorlopig is de Toro alleen voor Latijns-Amerika bestemd (waar hij begin volgend jaar leverbaar is). Maar zeg nooit nooit op de vraag of hij misschien ooit de oversteek naar Europa waagt. Na al die 500-derivaten, zeggen wij: laat maar komen!

Gerelateerde artikelen

Euro NCAP kent geen genade voor Fiat Punto

Autonieuws
> Artikel lezen

Fiat Fullback als extra stoere Cross

Autonieuws
Fiat Fullback als extra stoere Cross
> Artikel lezen

Zo de knetter! Giannini stopt Fiatje liefst 350 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Ook Fiat start eigen handel in klassiekers

Autonieuws
> Artikel lezen

Fiat peinst erover Alfa Romeo en Maserati te verkopen

Autonieuws
Fiat peinst erover Alfa Romeo en Maserati te verkopen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.