Autonieuws

Opel Astra klaar voor het circuit

Opel heeft de eerder aangekondigde race-Astra af. Hij heet Astra TCR, van Touring Car Racing, en is speciaal bedoeld voor privéteams die willen deelnemen aan de gelijknamige racecompetitie. De eerste bestellingen à € 95.000,- per stuk (exclusief BTW) kunnen begin 2016 worden afgeleverd.

Met de Opel Astra TCR kunnen privéteams zowel aan sprintraces als aan langeafstandsraces – zoals de 24-uursrace op de Nürburgring – deelnemen, zonder dat technische aanpassingen nodig zijn. De aandrijving geschiedt door een tweeliter turbomotor die 330 pk levert en het maximumkoppel ligt op 420 Nm (beide bepaald door het 'Balance of Performance'-concept). Qua gewicht komt de auto niet verder dan 1.200 kg en schakelen verloopt via een sequentiële 6-sporttransmissie met dubbele koppeling.

Veel in te stellen
Verder is de Astra TCR aan de voorzijde voorzien van remschijven met een diameter van 378 millimeter en remklauwen met zes zuigers. Achter monteert Opel remschijven van 265 millimeter en remklauwen met twee zuigers. De coureur kan de rembalans regelen vanuit de cockpit. Ook het onderstel kan afgesteld worden, net zoals de aerodynamica. Elektronische hulpsystemen zoals ABS en ESP zijn er dan weer niet, want niet toegestaan.

Specificaties 2017
Om te zorgen dat de klantenteams hun Astra TCR meerdere seizoenen kunnen gebruiken zonder technische aanpassingen te moeten doorvoeren, wordt de auto geleverd met voorzieningen die de FIA (de internationale autofederatie) vanaf seizoen 2017 verplicht stelt. Een veiligheidsbrandstoftank met een inhoud van 100 liter is er daar een van.

Kissling Motorsport
De Opel Astra TCR is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Kissling Motorsport in Bad Münstereifel, sinds vele jaren een partner van Opel. De eerste tests staan gepland voor eind oktober. Vanaf februari volgend jaar worden de eerste Opels Astra TCR afgeleverd aan privéteams. De raceklare Astra TCR is verkrijgbaar voor € 95.000,- (excl. BTW).

Gerelateerde artikelen

Irmscher previewt zijn nieuwe Opel Astra

Tuning & styling
> Artikel lezen

Altijd connected met de Online Editions van Opel

Overige
Opel Online Edition
> Artikel lezen

Onderschat de volgende Opel Astra OPC niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.