Autonieuws

Rolls-Royce viert 80 jaar Phantom

Rolls-Royce presenteert een speciale Phantom die het 80-jarige bestaan van de naam Phantom kracht moet bijzetten. Wereldwijd zullen slechts 25 exemplaren van de Phantom ´80th anniversary´ worden gemaakt.

De allereerste Phantom werd gepresenteerd in de zomer van 1925 en verwierft al snel de status als icoon in de wereld van luxe en ruime automobielen. Hij werd opgevolgd door de Phantom II in 1929 en de Phantom III in 1936. De naam Phantom keerde na de oorlog in 1950 terug met de Phantom IV welke werd gevolgd door de Phantoms V en VI welke tot 1990 in productie is geweest. Daarna werd het even stil rondom de naam Phantom, maar in 2003 presenteerde Rolls-Royce, onder begeleiding van BMW, de nieuwe Phantom en zelfs een compleet nieuwe fabriek.
 
Zwart of zwart/zilver
Om deze lange geschiedenis niet onopgemerkt voorbij te laten gaan presenteert Rolls-Royce een speciale Phantom. Elke van deze speciale Phantoms is uitgevoerd in zwart of een zwart met zilver carrosserie dat doet denken aan de kleuren die het model uit de jaren ´20 ook kenmerkte. Wanneer wordt gekozen voor de zwart met zilver variant loopt er een flinke strook zilver over de carrosserie. Enorme 21 inch lichtmetalen wielen maken de exterieurlook compleet.
 
Pennenset
Bij het openen van de portieren zien we een plaatje op de B-stijl, dat verwijst naar het unieke karakter van deze Phantom. Het interieur is compleet uitgevoerd met zwart en crèmekleurig, zwart tapijt en schitterend walnotenhout. Er is ook plaats voor luxe zaken zoals een wijnkoeler, DVD-systeem, picnic-tafels en zelfs een speciale pennenset. Deze pennenset is van Conway Stewart en voorzien van Rolls-Royce logo´s. Stewart is één van de grootste namen binnen het segment van de luxe pennen. Het pennenbakje is gemaakt in de Rolls-Royce fabriek in Goodwood.
 
Limited edition
Rolls-Royce zal slechts 25 exemplaren van de Phantom ´80th anniversary´ gaan produceren. Volgens goede traditie van de Engelse fabrikant worden de auto´s volledig met de hand gemaakt. In Goodwood werken dagelijks 500 mensen bij Rolls-Royce. Voor deze speciale Phantom moet € 25.000,- exclusief belastingen extra worden betaald.

Gerelateerde artikelen

Ruim 90 jaar Rolls-Royce Phantom in 90 foto’s

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste officiële glimp van nieuwe Rolls-Royce Phantom

Autonieuws
Rolls-Royce telt af met de 'The Great Eight Phantoms'
> Artikel lezen

Eerste Rolls-Royce Phantom is al afgeleverd

Autonieuws
Eerste Rolls-Royce Phantom is al afgeleverd
> Artikel lezen

Fotogalerij: zo rolt de nieuwe Rolls-Royce Phantom

Fotogalleries
> Artikel lezen

Heb je 2 jaar? De Rolls-Royce Phantom configurator is live!

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Rolls-Royce Phantom is eigenlijk best een lachertje

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.