Autonieuws

Audi S8 Plus: 33 mille voor 85 pk

De S8 Plus is – met liefst 605 pk – de Audi die geen RS 8 mag heten. Evenwel durft Audi er wel een RS-prijs voor te vragen, zo is bekend geworden.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: met een vanafprijs van € 187.500,- is de S8 Plus op de R8 na de hoogst genoteerde in Audi's prijslijsten. Ter vergelijk: de 'gewone' S8, goed voor 520 pk, staat in de boeken voor € 154.900,-. Dat betekent dat er een extra investering van 33 mille is vereist om 85 pk meer onder de rechtervoet te hebben. Daarvan kun je ook een S1 Sportback kopen waarvan de kop af is! Evenwel, wie zichzelf trakteert op een S8 Plus krijgt van Audi natuurlijk niet alleen maar een opgefokte V8-biturbo.

Tjokvol luxe en comfort
Zo is de S8 Plus standaard een stuk completer uitgevoerd dan normaal, en zelfs de S8 Pro Line Plus-pakket die € 165.800,- kost. Inbegrepen zijn onder meer een specifiek stijlpakket, een achterspoiler, een glanzend zwarte diffuser, 21 inch lichtmetalen velgen, keramische remmen, een sportuitlaat, hemelbekleding in zwarte alcantara, adaptieve cruise control en topsnelheid begrensd tot 305 km/h.

Matrix-koplampen
Wil je toch nog meer luxe, dan is er ook van de S8 Plus een Pro Line Plus-uitvoering verkrijgbaar. Audi vraagt daarvoor een meerprijs van acht mille en in ruil krijg je zoal airconditioning met vier zones, Audi connect, de high-tech Matrix LED-koplampen, stoelverwarming achter, snelheidslimietherkenning, Topview, Assistentiepakket, garagedeuropener en stoelventilatie en massagefunctie voorin. Bestellen kan per direct.

Gerelateerde artikelen

Slimme verlichting voor vernieuwde Audi A8

Autonieuws
Slimme verlichting voor vernieuwde Audi A8
> Artikel lezen

MTM pompt Audi S8 op tot 650 pk

Tuning & styling
MTM pompt Audi S8 op tot 650 pk
> Artikel lezen

Met hoeveel limogeweld zal de nieuwe Audi S8 ons verblijden?

Spyshots
> Artikel lezen

MTM S8 Talladega loopt bij 325 km/h in de begrenzer

Tuning & styling
Overtreffende trap: MTM S8 Talladega
> Artikel lezen

Stevige 120 pk erbij voor Audi S8 van Abt Sportline

Tuning & styling
Abt trakteert vernieuwde Audi S8 op extra pk's
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.