Autonieuws

Exclusief eerbetoon: McLaren 650S Spider Can-Am

Het is al weer 50 jaar geleden dat de eerste Can-Am race werd verreden. En aangezien dat kampioenschap een groot deel van McLaren's racehistorie beslaat (het merk won het vijf jaar op rij van 1967 tot 1971) wil het bedrijf daar graag bij stilstaan. Met een zeer exclusieve 650S Spider.

Uiteraard is de speciale 650S Cam-Am 50th getooid door McLaren Special Operations, het maatwerkatelier van het Britse sportwagenmerk. Technische aanpassingen aan de ruim 600 pk sterke krachtbron zijn er niet. Wat er wel is, zijn specifieke ornamenten. Er zijn vier retrotinten leverbaar, telkens met een striping en koetswerkonderdelen in zwart. En de velgen zijn ook een duidelijke verwijzing naar het verleden. Tevens aanwezig zijn carbon-keramische remschijven met zwarte remklauwen en een speciaal getuned uitlaatsysteem met vier eindpijpen.

Vrij zeldzaam
McLaren bouwt 50 stuks en niet één meer. En dan weet je het wel, nietwaar? Precies, de 650S Spider Can-Am zal qua prijs nog wat meer gepeperd zijn dan de al niet malse 650S Spider. Op de thuismarkt vraagt McLaren er ruim tweeënhalve ton voor, omgerekend zo'n 347.000 euro.

Gerelateerde artikelen

Eerste details nieuwe McLaren Super Series

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu officieel: 688 pk voor McLaren MSO HS

Autonieuws
Nu officieel: 688 pk voor McLaren MSO HS
> Artikel lezen

Slechts 8 keer McLaren 650S Spider Nürburgring 24H Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.