Autonieuws

Mitsubishi eX Concept: voorbode nieuwe crossover

Officieel is de eX Concept bedoeld om Mitsubishi's volgende generatie elektrische aandrijving te presenteren. Maar daar prikken we natuurlijk snel doorheen. Dit is namelijk meer dan een technisch visitekaartje. Kijk maar eens goed dan zie je dat deze 4,2 meter lange eX Concept ook een voorbode is voor een nieuwe crossover van het merk.

'Dynamic Shield', zo noemt Mitsubishi het lijnenspel dat zich samen tot het front vormt. Een designkenmerk dat langzaam maar zeker haar intrede zal gaan doen op de modellen van het Japanse merk en voor het zogenaamde familiegezicht moet gaan zorgen. Ook op een compacte crossover onder de Outlander waarvan deze eX Concept een voorbode is. Of we daarmee te maken hebben met de opvolger van de ASX klinkt logisch, ware het niet dat de eX Concept ruim 10 cm korter is dan dat model.

Volledig elektrisch
Zonder in detail te treden laat Mitsubishi ons weten dat de eX Concept wordt aangedreven door een nieuwe generatie elektrische aandrijving van het merk. Daarbij worden alle vier de wielen van elektrische kracht voorzien. Eveneens het vermelden waard is de mogelijkheid om met deze eX Concept volledig autonoom te rijden. Een feature dat praktische alle Japanse fabrikanten tijdens de Tokyo Motor Show lijken te omarmen.

Gerelateerde artikelen

Mitsubishi stippelt toekomstvisie uit met e-Evolution Concept

Autonieuws
Mitsubishi stippelt toekomstvisie uit met Tokyo-concept
> Artikel lezen

Nog een ronde voor Mitsubishi Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

Mitsubishi geeft prijzen Eclipse Cross af

Autonieuws
Mitsubishi geeft prijzen Eclipse Cross af
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.