Autonieuws

Mini-pickup: Suzuki Mighty Deck Concept

Grote stoere werkpaarden, dat is hoe wij ons een voorstelling maken zodra het woord pickup wordt genoemd. Deze conceptcar van Suzuki mag dat qua naam dan wel doen vermoeden, maar niets is minder waar. Met 3,4 meter lengte is dit echt een mini-pickup.

Het idee doet wat denken aan de Citroën Cactus M zoals die op de IAA gepresenteerd werd. Een op lifestyle gerichte, pickup-achtige conceptcar. Geen werkpaard, maar puur voor de fun. Zo lijkt ook de Mighty Deck Concept van Suzuki bedoeld. Lekker klein en wendbaar in de stad, maar dankzij de grote open laadbak uitermate geschikt om lekker naar het strand te gaan.
“Behalve wat naam betreft is de Mighty Deck Concept in alles klein en bescheiden.”

Laadbak
Naast zijn guitige uiterlijk vormt de flexibiliteit van de laadbak het belangrijkste feature van de Mighty Deck. Dit is in hoogte verstelbaar en uit te breiden door de scheidingswand tussen de beide passagiers en de laadbak neer te klappen.

Klein en bescheiden
Behalve wat naam betreft is de Mighty Deck Concept in alles klein en bescheiden. Hij meet maar 3,4 meter in de lengte, 1,48 meter in de breedte en is 1,54 meter hoog. De aandrijving wordt verzorgd door driecilinder turbobenzinemotor met een inhoud van 658 cc.

Productieplannen
Of de Mighty Deck Concept realistisch is laten we in het midden. Maar het feit dat er ook een vergelijkbare Suzuki Mighty Boy is geweest doet ons wel vermoeden dat er meer plannen zijn dan puur de aandacht opeisen op de Tokyo Motor Show 2015.

Gerelateerde artikelen

Suzuki gaat elektrisch met de e-Survivor Concept

Autonieuws
Suzuki
> Artikel lezen

Fabriek Suzuki gesloten wegens een... panter

Autonieuws
Fabriek Suzuki gesloten wegens een... panter
> Artikel lezen

Betrouwbaarheidtest: Suzuki scoort, Peugeot valt door de mand

Autonieuws
Betrouwbaarheid
> Artikel lezen

Suzuki Swift Sport is los: 140 pk en 230 Nm koppel

Autonieuws
Suzuki Swift Sport
> Artikel lezen

Binnenkort al facelift voor Suzuki Vitara

Spyshots
Binnenkort al facelift voor Suzuki Vitara
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.