De nieuwe Kia cee'd: de auto die je verrast (adv.)

Kia cee'd

Strakker en stoerder, twee woorden die de nieuwe Kia cee'd samen weten te vatten. Maar ook efficiënter en moderner. Zowel het uiterlijk als het interieur van de cee'd-familie is gemoderniseerd en aangescherpt. Dankzij het nieuwe uiterlijk, luxueuzere interieurdesign en door toevoeging van een aantal nieuwe technologieën en services, zijn de cee'd-modellen weer volledig up-to-date.

De nieuwe Kia cee'd staat vanaf nu bij de Kia-dealer als vijfdeurs cee'd, sportieve pro_cee'd en praktische cee'd Sportswagon. En hij weet je te verrassen dankzij een aantal noviteiten.

Moderne en zuinige motoren
Eén van die noviteiten is de gloednieuwe 1.0-liter T-GDi-motor. Deze driecilinder turbobenzinemotor is naar keuze 100 of 120 pk sterk en weet een gunstig verbruik te combineren met aansprekende prestaties.
Ook nieuw is de 1.6-liter CRDi dieselmotor. Dit 136 pk sterke blok is niet alleen verbeterd, maar voortaan ook leverbaar in combinatie met een door Kia in eigen huis ontwikkelde zeventraps transmissie met dubbele koppeling (DCT).

Verbeterd rijgedrag
Tijdens het rijden zijn de verbeteringen merkbaar aan de toegenomen geluidsisolatie, modificaties aan het onderstel en de stuurinrichting. Bovendien zijn rijgeluiden verder teruggedrongen en is het interieurcomfort verder toegenomen. Daarnaast is het stuurgedrag verbeterd. Als gevolg daarvan gedraagt de Kia cee'd zich nu aanzienlijk rustiger op hobbelige wegen, is de stabiliteit op hoge snelheid toegenomen en zorgt de besturing in de rechtuitstand voor meer gevoel en een betere communicatie. Ook beschikt de cee'd nu over een geavanceerd torque vectoring systeem, dat onderstuur beperkt door in bochten het binnenste wiel af te remmen.

Sportieve GT en GT-Line
Als we het dan toch over rijgedrag hebben: Kia levert de cee'd ook als uitermate sportieve GT. Daarbij mag een 204 pk sterke turbobenzinemotor garant staan voor spectaculaire prestaties. Als aanvulling op het veelgeprezen uiterlijk van die GT-modellen voegt Kia een zogenaamde GT-Line toe aan het gamma. De vijfdeurs cee'd, driedeurs pro_cee'd en cee'd Sportswagon krijgen daardoor – onafhankelijk van de motorisering – het spraakmakende uiterlijk van de GT.

First en Limited Edition
Om de introductie van de cee'd 1.0 T-GDi te vieren lanceert Kia een aantrekkelijke First Edition van de cee'd vijfdeurs en Sportswagon. De First Edition is identiek aan de ComfortLine maar krijgt voor een meerprijs van slechts € 650,- 16 inch lichtmetalen velgen, achteruitrijsensoren, Auto Light Control en het Full Map navigatiesysteem met achteruitrijcamera. Het klantvoordeel is hiermee ruim € 1.300,-.
“De nieuwe Kia cee'd weet je te verrassen dankzij een aantal noviteiten.”

Het tweede limited edition model is de Navigator, waarmee Kia mikt op de zakelijke rijder. De vijfdeurs 1.0 T-GDi (100 pk) Navigator heeft een bijtellingspercentage van 20%. De Navigator is identiek aan de ComfortLine maar krijgt voor een meerprijs van slechts € 300,- parkeersensoren achter, Auto Light Control en het Full Map navigatiesysteem met achteruitrijcamera. Het klantvoordeel is hiermee ruim € 1.000,-

Prijzen nieuwe Kia cee'd
De nieuwe cee'd staat vanaf heden bij de dealers. De prijzen beginnen bij € 19.995,- voor de 1.0 T-GDi in ComfortLine-uitvoering. De 1.6 CRDi-diesel heeft een vanafprijs van € 23.695,. Vanzelfsprekend is de bekende en unieke 7 Jaar, 150.000 km garantie inbegrepen.

Voor de prijslijst, meer foto's, video's en een 360 graden view van de nieuwe Kia cee'd surf je naar www.kia.nl.